avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Mama mea si sora ei trebuie sa faca succesiunea unui apartament ramas din partea parintilor. Sora ei doreste vanzarea apartamentului sau o suma de bani. Mama nu doreste vanzarea apartamentului, insa nici nu are sa-i dea banii surorii sale, daca nu se vinde apart. poate fi constransa legal in vinderea apartamentului sau despagubirii surorii financiar?
Cel mai recent răspuns: raluka , utilizator 15:07, 29 Martie 2012
Matusa dv. poate solicita oricand iesirea din indiviziune, dosar ce se poate finaliza fie prin atribuirea apartamentului si impartirea pretului, fie atribuirea catre o parte cu obligarea acesteia la plata sultei catre cealalta parte.
Intai se face succesiunea, la finalul careia mama si matusa Dvs. vor deveni proprietari ai imobilului. Daca matusa nu doreste sa ramana in indiviziune, atunci va trebui sa ceara in instanta iesirea din indiviziune, iar aceasta va hotari cui va ramane imobilul, cu obligatia platii unei sulte catre cealalta persoana.
Mama Dvs. poate solicita sa ramana proprietara a imobilului, dar va trebui sa achite sulta matusii.
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune imobil,poate sa vanda o persoana?ceilalti nu vor. criss_ty criss_ty Buna ziua. O sa prezint povestea mai in detaliu ca sa pot fi ajutat cu niste raspunsuri. In urma decesului tatalui acum cativa ani, s-a facut succesiune pe ... (vezi toată discuția)
Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliana74 iuliana74 Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)