avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. Cum se poate împărți ulterior apartamentul?

Buna ziua,
Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 de euro.Tatal meu renunta la partea lui in favoarea noastra.Apartamentul are inbunatatiri,se afla la etaj intermediar,iar pretul lui este cam 35000 de euro.Fratele meu a gasit ca sa faca o comparatie un apartament la partier in valoare de 30000 de euro negociabil,fara inbunatatiri.El considera ca mi se cuvine doar 10000 de euro,Apartamentul mai are datorii la asociatie de 5200 ron.Nu doresc sa ma cert cu el,Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cataleata , utilizator 17:53, 17 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratele poate sa considere ce doreste sa considere.
Faceti o evaluare cu un evaluator ANEVARsi se stabileste valoarea apartamentului.
Daca tatal va cedeaza ambilor frati partea lui atunci mosteniti fiecare cate de o cota de 1/2,
In cazul in care nu este doreste sa va intelegeti frateste atunci trebuie sa faceti iesirea din indiviziune in instanta de judecata.
Se intelge ca veti imparti si datoriile apartamentului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va intelegeti va decide instanta.
Fratii au drepturi egale.
Tata l-a ajutat si pe el si pe mine,eu oriicum nu vroiam chiar jumate,doar sa imi acopar creditul,dar el crede ca i se cuvine totul.Mentionez faptul ca am platit timp de 8 ani din credit la care s-a ajuns la o suma de 17000 de euro.
Cum poate tatal sa ne cedeze partea lui?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin donatie in cote egale sau prin vanzare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin partaj daca va da cu bani sau donatioe daca va da gratis.
Creditul dvs si cat ati platit si cat mai aveti de plata, nu are legatura cu discutia. Daca tatal va da toata cota lui , veti avea cote egale si daca nu va intelegeti asupra partajului, veti ajunge in instanta.
Vb cu fratele sa il puneti la vanzare si pretul obtinul, il veti imparti egal.

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale Nicu2015 Nicu2015 In urma cu 9 ani tata a decedat. S-a facut succesiune pe apartament si conform legii mamei i-a revenit 62,5% si copiilor (3 frati) cate 12,5%. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor ContSters459745 ContSters459745 Povestea mea: tatal meu a decedat acum 6 ani si ne-a lasat mostenire mie si mamei mele o casa la tara,un apartament si o masina. Tatal meu mai are o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)