avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea bunurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea bunurilor

Povestea mea: tatal meu a decedat acum 6 ani si ne-a lasat mostenire mie si mamei mele o casa la tara,un apartament si o masina. Tatal meu mai are o fata dintr-o alta casatorie. Pe sora mea o cunosc de 10 ani si in acest timp ne-am inteles bine, dar nu am locuit impreuna! Dupa decesul tatalui meu s-a făcut succesiunea celor 3 bunuri, si anume: 62,5% mama mea, 18,75% eu si 18,75% sora mea. Eu si mama mea vrem sa vindem casa de la tara si fara acordul sorei nu putem face acest lucru. Sora ne-a spus ca nu vrea sa vanda casa, ca o vrea ea pe toata, ca vrea sa ne cumpere ea partea mea si a mamei, dar nu vrea sa cumpere casa la valoarea ei ci la o valoare mai mica. Eu si mama mea am gasit cumparatori care sa ne dea pe casa cat valoreaza ea iar sora mea nu vrea sa cumpere casa la acel pret ci la un pret mai mic, deci amiabil nu ne putem intelege. Cum putem rezolva situatia? Cum o putem scoate la capat?
Cel mai recent răspuns: ContSters459745 , utilizator 11:48, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Solicitati in instanta iesirea din indiviziune privind bunurile, solicitati acele bunuri in materialitate cu obligatia de a achita surorii o sulta, vindeti casa si achitati sulta.
Multumesc frumos!
La asta ne gandeam sa facem, sa cerem partaj si sa ajungem in instanta sa o despagubim cu cota care i se cuvine. Dar pentru ca amiabil nu s-a putut rezolva si ne-a dus in punctul de a ajunge in instanta, putem cere daune valoarea chieltuielilor pentru judecata?
Sora stie ca nu avem bani pentru a ajunge in instanta si de aceea se comportă asa!
Daca se ajunge in instanta si cerem partajul si noi sa oprim bunurile si pe ea sa o despagubim, ea poate sa ceara un imobil sa il pastreze, care are valoarea cat are ea cota din mostenire?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)
Am un frate care dezbate mostenirea..si vrea casa pe numele lui..o ... Danaila mariana Danaila mariana Am un frate care dezbate mostenirea..si vrea casa pe numele lui..o sora nu a semnat..el cica face prin instanta sa se faca actul fara semnatura ei si prin ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)