Am un frate care dezbate mostenirea..si vrea casa pe numele lui..o sora nu a semnat..el cica face prin instanta sa se faca actul fara semnatura ei si prin lipsa ei!se poate?
Se pote să-i ramână lui casa, cu condiția sa-i plăteasca sulta sorei lui. Instanța poate hotărî acestă soluție. Dar n-ați dat detalii, depinde de situație. Nu puteți primi un răspuns real, făra sa dați detalii complexe. Părinții i-au făcut contract de întreținere, sau alt act la notar`?
Dacă sora dvs nu vrea înțelegere amiabilă, INSTANȚA de judecată și va transa cauza și fratele va deveni 100% proprietar.
E adevărat că va trebui să-i plăteasca o sultă pentru cota ei parte. Nu cred că va fi o sumă mare pe o cotă parte mică.
Dar sora dvs nu poate bloca și la INSTANTA de judecată partajul.
La urma urmei, sora dvs poate ea să revendice casa, și să-l despăgubească pe fratele dvs pentru restul lui de proprietate.
Un evaluator numit de INSTANȚĂ va stabili valoarea exactă bunurilor rămase moștenire.
Succesiune si partaj
curiosu
Buna ziua,
Situatia e urmatatoarea: a murit tata acum 5 ani, s-a facut succesiunea si am obtinut certificate de mostenitori eu, sora si mama. Intre timp tata ... (vezi toată discuția)