avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj mostenire

Am facut de curand succesiunea dupa tata. Suntem 3 mostenitori: eu , sora mea si sotia lui(nu este mama noastra). Ea are cota 1/4 din casa, noi 3/4. M-ar interesa cum se va face partajul. Casa e impartita in 2: parter: 102mp, mansarda: 36mp. Din cota, sotiei ii revin 34,5mp (cam cat mansarda). Ar fi 2 posibilitati: ea mansarda, copiii parterul; sau unul din copii mansarda, dar asa i se mareste ei cota si copilului i se scade. Cum pot face?:((
de ce nu o despagubiti financiar, astfel veti deveni proprietari doar dvs si sora dvs.
Partajul se poate face la notariat pe cale amiabila sau puteti investi instanta de judecata cu o actiune de iesire din indiviziune.
ea nu vrea sa renunte la partea ei. si suntem nevoiti sa o impartim. ma gandeam ca varianta ca noi fetele sa stam la parter si ea la mansarda e cel mai convenabil. sau daca una din noi sa ia mansarda, sotia trebuie sa-i plateasca o sulta ? mie ca si copil imi revin 50mp dar daca stau la mansarda o sa am 36mp. sotia treb sa ma despagubeasca 14mp?
Pai nu sunteti nevoiti, nu vrea sa ii dati sulta pt cota ei, va puteti adresa instantei. Doar daca va e convenabil si doamna vrea, partajati asa in natura, ea mansarda, dvs parterul.
Daca nu reusiti sa va intelegeti amiabil si sa partajati la notar, mergeti in instanta.
daca una din noi sa ia mansarda, sotia trebuie sa-i plateasca o sulta ? mie ca si copil imi revin 50mp dar daca stau la mansarda o sa am 36mp. sotia treb sa ma despagubeasca 14mp?

Asa ar trebui, insa cat si daca vrea sa dea si daca vrea sa luati mansarda, trebuie sa vorbiti si va intelegeti, altfel va vedeti in instanta.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata mihaela_badea mihaela_badea Buna ziua, Am o problema pe care as dori sa o lamuresc... In 2009 tata a mostenit casa parinteasca dupa decesul mamei sale, fiind singurul mostenitor de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa succesiune mihaela_badea mihaela_badea am facut succesiunea dupa tata. suntem 3 mostenitori de pret: eu, sora mea si mama noatra vitrega. bunuri propri(mostenite de la mama tatalui) : casa: parter ... (vezi toată discuția)
Suntem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem succesiunea Oacc Oacc Buna ziua,Santem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem taxa de succesiune dupa parinti decedati.metionez ca avem un apartament mostenire de la ... (vezi toată discuția)