avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj dupa succesiune

am facut succesiunea dupa tata. suntem 3 mostenitori de pret: eu, sora mea si mama noatra vitrega. bunuri propri(mostenite de la mama tatalui) : casa: parter 102mp, mansarda:36mp, o anexa gospodareasca:6mp, teren 315mp; iar bunuri comune(cu act de vanz-cump): un teren de 82,9mp (ca o prelungire la curte). as dori cum se impart bunurie astea in mp intre noi?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:44, 18 Decembrie 2013
Nu stim daca se pot imparti in mp, poate se dau unuia si acesta plateste sulte celorlalti mostenitori.
se impart ori amiabil, asta ar insemna sa va intelegeti toti 3 pe cate ceva din mostenire, ori in instanta. Spuneti ca ati facut succesiunea: vedeti ce cote aveti stipulate in certificatul de mostenitor, si cum v-ati putea face dumneavoastra insiva imparteala in functie de ele.
E cam mica suprafata; daca va referiti la partajul de folosinta, da, daca va referiti la partajul in natura, asta nu stim, depinde de imobil, de urbanism etc. Chiar nu avem date sa-i spunem cum se poate imparti in natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mostenire mihaela_badea mihaela_badea Am facut de curand succesiunea dupa tata. Suntem 3 mostenitori: eu , sora mea si sotia lui(nu este mama noastra). Ea are cota 1/4 din casa, noi 3/4. M-ar ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata mihaela_badea mihaela_badea Buna ziua, Am o problema pe care as dori sa o lamuresc... In 2009 tata a mostenit casa parinteasca dupa decesul mamei sale, fiind singurul mostenitor de ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre surori vitrege ContSters321662 ContSters321662 suntem 2 surori de sange si una doar dupa tata,apartamentul a fost cumparat de tata inainte de a se casatori cu mama surorii noatre vitrege,dupa scurt timp au ... (vezi toată discuția)