avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire intre surori vitrege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire intre surori vitrege

suntem 2 surori de sange si una doar dupa tata,apartamentul a fost cumparat de tata inainte de a se casatori cu mama surorii noatre vitrege,dupa scurt timp au divortat,stim ca are si ea dreptu la o parte,ma refer la sora vitrega,intrebarea este daca noi nu vrem sa vindem ea poate sa ne oblige cumva legal sa ii dam partea? Si ar mai fi o problema ,tata avea o rata la banca si mai avea de platit 2 ani cand a murit si cei de la banca ne obliga sa platim in continuare,putem face ceva in privinta asta sa platim toate 3 si nu doar eu cu sora mea cea "buna"
Cel mai recent răspuns: ContSters321662 , utilizator 14:42, 28 Mai 2014
nimeni nu poate fi ținut în indiviziune împotriva voinței sale. atunci când nu se poate face ieșirea din indiviziune în natură a bunului se procedează la acordarea de echivalent bănesc. sora vitregă vă poate obliga (prin instanță) la plata unei sulte reprezentând contravaloarea părții ce i se cuvine.
la succesiune se moștenesc nu doar drepturile dar și obligațiile defunctului. toate 3 sunteți obligate la plata ratelor. în cazul în care ieșiți din indiviziune și îi plătiți sultă, din aceasta se va scădea porțiunea care îi revine ei din credit.
in privinta apartamentului se imparte in 3 parti egale?
Da, toti cei 3 copii ai tatalui, aveti drepturi egale la mostenirea lui si obligatii egale.
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
gi-jane2, moderator
nu ați precizat dacă mama vitregă mai trăiește sau dacă mai era căsătorită cu tatăl dumneavoastră la momentul decesului acestuia
a precizat
dupa scurt timp au divortat,

Alte discuții în legătură

Problema este asa: bunica mea proprietara, bunic decedat! avea doi ... CristinaP90 CristinaP90 Problema este asa:Bunica mea proprietara,bunic decedat!Avea doi copii Tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat inaintea bunicii.Am ramas eu si mama (fiind ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Bună!vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!eu ... sicutza68 sicutza68 Bună!Vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!Eu și sora mea nu suntem frați buni ,de la același tată,(bunurile au fost cumparate împreună ... (vezi toată discuția)