suntem 2 surori de sange si una doar dupa tata,apartamentul a fost cumparat de tata inainte de a se casatori cu mama surorii noatre vitrege,dupa scurt timp au divortat,stim ca are si ea dreptu la o parte,ma refer la sora vitrega,intrebarea este daca noi nu vrem sa vindem ea poate sa ne oblige cumva legal sa ii dam partea? Si ar mai fi o problema ,tata avea o rata la banca si mai avea de platit 2 ani cand a murit si cei de la banca ne obliga sa platim in continuare,putem face ceva in privinta asta sa platim toate 3 si nu doar eu cu sora mea cea "buna"
mama vitrega era divortata de tata la momentul decesului si apartamentul am inteles ca era bun ul exclusiv al tatalui, in consecinta toti copii defunctului au parti egale de mostenire. Sugestia mea ar fi sa va intelegeti sa nu ajungeti in instanta, pentru ca veti cheltui foarte multi bani., iar rezultatul va fi accelasi: impartirea in parti egale a imobilului. Dar si la achitarea creditului trebuie sa participati toate trei. Verificati daca tatal nu a avut o asigurare de viata, odata cu creditul.