avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema este asa: Bunica mea proprietara, bunic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema este asa: Bunica mea proprietara, bunic decedat! Avea doi ...

Problema este asa:Bunica mea proprietara,bunic decedat!Avea doi copii Tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat inaintea bunicii.Am ramas eu si mama (fiind casatorita de 21 de ani legal cu tata),sora mea vitrega din partea tatalui si sora tatalui.S a facut succesiune iar mama nu are nici un drept desi am locuit eu,mama si tata(baiatul bunicii) cu bunica mea peste 30 ani.Ma obliga legea sa parasesc cota mea de mostenire daca nu a! Bani sa o despagubesc pe sora mea vitrega?Mama poate sa ceara creante ,despagubiri de la fete sau sa obtina ceva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:32, 17 Octombrie 2023
Presupun ca vorbiti despre succesiunea bunicii , nu-i asa ? Daca da , mama dvs. nu putea sa aiba drept de mostenire , ca nu era ruda cu bunica , ii era doar nora . Ea si-a mostenit - alaturi de cele doua fiice ale tatalui dvs. - sotul . Dar , avand in vedere ca el nu a apucat sa-si mosteneasca mama ( fiind decedat inaintea ei ) , la averea bunicii vin sora tatalui cu 1/2 din mostenire si cei doi copii ai tatalui dvs. - care impart pe din doua cealalta jumatate . Prin urmare , cota dvs. din averea bunicii este de 1/4 , nu mai mult . Nu va obliga nimeni sa va parasiti cota de mostenire ( presupun ca e vorba de o casa ) , dar , chiar daca ati rascumpara partea surorii dvs. , ramane cota matusii ... Daca oricare dintre ele ar cere partaj ( ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune ) , nu prea aveti ce face ... Unul dintre mostenitori va lua casa si va plati sulte celorlalti doi . Daca nici unul nu vrea casa , sau nu-si permite plata sultelor , casa se va vinde si fiecare isi va lua partea in bani . Nu vad ce despagubiri ar putea cere mama dvs. , cata vreme tocmai dansa a profitat de locuinta gratuita in casa bunicii , aceasta putea sa o scoata din casa la decesul fiului sau ( tatal dvs. ) cu tot cu copii , dar nu a facut-o ... Nu a avut pagube , pentru ce sa fie despagubita ? Din pacate , asta e situatia ...
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2023
CHKa, utilizator
incercati sa va intelegeti cu fiecare, sa le dati in rate sulta sau macar pe rand, poate gasiti intelege la matusa sa partajati cu dansa mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Am drept de mostenire de pe urma unui unchi vitreg? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)