avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa tata

Buna ziua,
Am o problema pe care as dori sa o lamuresc... In 2009 tata a mostenit casa parinteasca dupa decesul mamei sale, fiind singurul mostenitor de drept. In acel an el era deja casatorit civil cu actuala lui sotie si ne mai avea pe noi, 2 fete din prima lui casatorie. Cu actuala sotie nu a mai avut nici un copil, ea avand un fiu din relatia anterioara, pe care tata nu l-a trecut pe numele lui. Casa este impartita in 2: parter si mansarda. Tata si-a dorit ca la parter sa stam noi, fetele, iar el si-a construit mansarda pt a sta cu sotia. Parterul este impartit in 2 parti identice: 2 dormitoare, 2 bucatarii, 2 bai si un hol comun pe mijloc. Problema noastra este urmatoarea: cum se va imparti casa intre noi fetele si actuala sotie, ce cota ii revine sotiei? parter:102 mp(fetele) iar mansarda 36 mp(sotia). daca sotia nu e de ac sa stea la mansarda se poate opune notarului?
Cel mai recent răspuns: mihaela_badea , utilizator 15:37, 9 Noiembrie 2013
Daca nu va intelegeti notarul nu poate face nimic.
Ar fi bine sa mergeti la avocat pentru a va lamuri ce va iesi in caz de proces ca sa intelegeti daca nu e mai bine sa va intelegeti la notar fara judecata la instanta.
si, teortic, care sunt drepturile fiecaruia dintre noi si cum s-ar imparti casa dupa notiunea notarului.
Casa aparține tatălui. Are autorizatia de construire /extindere pt mansarda? Dacă da, si el este proprietarul atunci atât din mansarda cât si din parter Dvs fetele aveți 3/4 iar soția 1/4. Mergeți cu actele la notar. Dacă va înțelegeti puteți după,succesiune sa faceți partajul cu dezmemebrare întâi să ramenti fetele cu parterul iar sotia tatălui cu mansarda . Trebuie sa stiti ca la decesul acesteia o va mosteni fiul sau chiar in timpul vieții ei , ea poate instraina mansarda fiului sau altei persoane , dacă acceptati partajul in acest mod evident după dezbaterea mostenirii.
va multumesc! Tare as vrea ca sotia se se multumesca cu mansarda, sa ne lase pe noi fetele la parter, sa nu ne desparta, iar dansa poate sa faca ce vrea cu mansarda, avand intrare separata.
Locuiti deja la parter?
Ar putea fi un avantaj. Ma gandesc la proces ...La notar trebuie sa ajungeti la un acord.

Alte discuții în legătură

Partaj mostenire mihaela_badea mihaela_badea Am facut de curand succesiunea dupa tata. Suntem 3 mostenitori: eu , sora mea si sotia lui(nu este mama noastra). Ea are cota 1/4 din casa, noi 3/4. M-ar ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte apartamentul intre surori? Hamarsold300 Hamarsold300 Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A ... (vezi toată discuția)
Partaj muresan_maria muresan_maria in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)