in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea bunurilor cum se face fara a ajunge in instanta? au fost casatoriti 23 ani
intabularea sa facut cand traia tatal mea. nea impartit 50-50. in urma succesiunii dupa decesul lui casa nu a mai intrat in succesiune ci doar ceva terenuri, eu ma refer la bunurile mobile din casa
poate nu mam exprimat corect. sa facut act de donatie mie si mamei mele vitrege cand inca traia tatal meu, sa intabulat pe amandoua. iar in urma decesului tatalui meu succesiunea sa facut doar pe cateva terenuri , vrem sa vindem si vreau sa stiu cum se impart bunurile mobile din casa. ea are pretentia la multe
Asa cum spunea colega mai sus,
Faceti succesiunea atat pentru casa cat si pentru restul bunurilor imobile si mobile si apoi vindeti.
Tatal nu mai avea niciun drept de proprietate asupra casei?
Daca nu mai avea aceasta nu mai intra in masa partajabila.
Daca avea drept de proprietate (indiferent de cota) atunci intra in masa partajabila.
prima data sa facut donatia mamei mele vitrege, ulterior mie. si la mine este trecut cu uzufructul viager si nuda proprietate. la succesiune si notarul a zis ca, casa nu mai intra in masa succesorala. sa facut succesiunea dupa cateva terenuri