soniac a scris:
Cu multi ani in urma eu si tatal meu am achizitionat un imobil. Pe contractual de vanzare cumparare aparem ca proprietari in cote egale (jumatate eu / jumatate el). Mentionez ca la data incheierii contractului eram aveam 17 ani, deci eram minora.
La data cumpararii acestui imobil tatal meu era casatorit cu a doua sotie de putin timp.
Anul trecut a doua sotie a tatalui meu a intentat divort si decizia definitive de divort s-a dat undeva in august. Mentionez ca nu s-a facut partaj, in decizia de divort sunt mentionate bunurile commune (mai putin acest imobil – nu stiu de ce). De pe urma casatoriei au 2 copii minori la aceasta data, fratii mei vitregi.
In octombrie acelasi an tatal meu a decedat.
Sonia
Situatia e mult prea complicata pentru a primi o rezolvare pe un forum.
In mod cert va trebui sa iei legatura cu un avocat care sa vada toate inscrisurile si sa cunoasca toata povestea.
Bunaoara, ce scrie in actul de vanzare-cumparare cu privire la provenienta banilor ce au fost achitati vanzatorului? Sau nu scrie nimic?
Aveai 17 ani, am inteles, dar nu era exclus sa ai bani proprii ( de pilda dintr-o mostenire - apropos! tatal tau era divortat de mama ta ori era vaduv?)
Eu nu pot pricepe asta: nu s-a facut partaj, dar in decizia de divort sunt mentionate bunurile comune. Nu cumva a fost si o cerere de partaj disjunsa de cererea de divort? Adica ar mai fi pe undeva si o hotarare judecatoresca privind partajul. Sau daca nu, in ce fel "sunt mentionate bunurile comune". Prin hotarari nu prea sunt mentionate aspecte care nu au legatura cu obiectul procesului.
Sunt prea multe necunoscute pentru ca cineva sa evalueze aici sanse.