avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. Cum se poate împărți ulterior apartamentul?

Buna ziua,
Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 de euro.Tatal meu renunta la partea lui in favoarea noastra.Apartamentul are inbunatatiri,se afla la etaj intermediar,iar pretul lui este cam 35000 de euro.Fratele meu a gasit ca sa faca o comparatie un apartament la partier in valoare de 30000 de euro negociabil,fara inbunatatiri.El considera ca mi se cuvine doar 10000 de euro,Apartamentul mai are datorii la asociatie de 5200 ron.Nu doresc sa ma cert cu el,Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cataleata , utilizator 17:53, 17 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs vreti sa iesiti din indiviziune asa ca dvs trebuie sa cereti in instanta asta si sa propuneti cum vreti sa se faca. Vreti casa, cereti casa, nu vreti casa, cereti sa se vanda sau daca fratele doreste, sa o ia el si sa dea sulta.
Valoarea se va stabili prin expertiza.
Daca eu si tata cerem iesirea din indiviziune putem sa ii dam fratelui sulta pentru partea lui de 18,75? sau trebuie sa fie de acord si fratele la suma respectiva.Treaba asta va avea loc in instanta? si se ajunge la vanzarea la licitatie a apartamentului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale Nicu2015 Nicu2015 In urma cu 9 ani tata a decedat. S-a facut succesiune pe apartament si conform legii mamei i-a revenit 62,5% si copiilor (3 frati) cate 12,5%. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor ContSters459745 ContSters459745 Povestea mea: tatal meu a decedat acum 6 ani si ne-a lasat mostenire mie si mamei mele o casa la tara,un apartament si o masina. Tatal meu mai are o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)