avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara ,

Am urmatoarea intrebare : sotul provine dintr-o familie cu 3 copii , el si inca doua surori , mama decedata , tatal in viata .Acum vor sa faca succesiune dupa mama decedata - conform legii , tatal va avea un procent de 62.5 % , copii cate 12.5 % cota .Ce se intampla , dupa finalizarea suucesiunii si tatal decide sa incheie un contract de vanzare cumparare in favoarea uneia dintre fiice ? Sotul meu se poate opune ?Daca nu , atunci cum ar trebui sa procedeze astfel incat sa nu fie defavorizat la decesul tatalui sau ?Poate include la dezbaterea succesiunii dupa mama , niste clauze astfel incat tatal sa nu poata incheia un eventual contract in favoarea uneia dintre ele ?

Multumesc mult ,

Dana
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 10 Septembrie 2015
Tatal poate face ce vrea cu ce are fara ca fiul sau sa se poata opune. Nu ii puteti pune nicio clauza sau altceva. Daca are discernamant, face ce vrea cu averea sa, mai ales ca el a muncit pt ea si nimeni nu e obligat sa lase vreun sfant mostenire.
Daca va instraina si nu va primi bani desi e vanzare, dupa decesul tatalui, fiul va putea ataca actul ca fiind donatie deghizata si sa culeaga in final rezerva care e de jumatate din cat ar fi mostenit legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune vali_c vali_c Speta: Persoana I a decedat de curand. I a lasat in urma sotia si 5 copii. I a detinut un apartament impreuna cu sotia. Tatal lui I a decedat in urma cu 1 ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in anul 2009 parintii mei, proprietarii de drept, ... roxy_music roxy_music Buna seara! In anul 2009 parintii mei, proprietarii de drept, au efectuat intabularea apartamentului. In anul 2014 mama a decedat, iar in 2015 a fost facuta ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac... sim-k sim-k buna ziua.in urma decesului tatalui meu,s-a facut succesiunea,din care mama detine 62.5%,iar noi(3 frati)cate 12.5%.eu as vrea sa folosesc ceea ce mi se ... (vezi toată discuția)