mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am un frate si doreste si el dezbaterea succesiunii.multumesc!
Chiar daca se opune tatal d-voastra. fie la notar, fie la instanta de judecata puteti deschide succesiunea.
Insa una este obtinerea certificatului de mostenitor, prin care se certifica calitatea de mostenitor, masa succesorala si cota fiecaruia dintre mostenitori, si alta este partajarea si iesirea din indiviziune, care in cazul d-voastra mai corect ar fi sa se faca pe cale judecatoreasca.
Dvs. si fratele veti fi reclamanti in actiunea de dezbatere a succesiunii, iar tatal va fi parat (pe el il dati in judecata).
In proces stabiliti si cotele din mostenire care va revin fiecaruia, si faceti si iesirea din indiviziune (adica fiecare ramane proprietar pe partea lui sau, daca acest lucru nu e posibil fizic, unul dintre Dvs. va ramane, sa zicem, cu apartamentul, si va plati celorlati o sulta - adica valoarea cotei de mostenire care li se cuvine acestora).
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Vanzare teren agricol
ietam
Buna ziua,
tatal meu a decedat si a lasat titlul de proprietate asupra terenurilor pe care le avea in seama unuia dintre frati. Noi suntem 4 de toti . Nu s ... (vezi toată discuția)