avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate adi_popa

Activitate adi_popa

Răspuns la discuția furt magazin
pana acum nu am nici o veste. Oricum, traiesc intr-un stres teribil... Cum am putut face o asemenea prostie care poate sa-mi distruga viata? Ma tot gandesc poate era mai bine sa nu fug?
Si inca o intrebare as mai avea: de ce fapta se incadreaza la furt calificat si nu la furt simplu?
cu siguranta o sa am un avocat daca voi fi chemat la politie.
totusi, in cazul in care voi fi citat, e posibil sa primesc doar o amenda de la politie , fara sa mai mearga dosarul mai departe la procuror? Asta tinand cont si de faptul ca nu am avut vreodata probleme cu politia...
Aaa, eu cred ca voiau sa ma altoiasca daca nu fugeam. altfel de ce sa traga de timp? Sau poate asteptau politia? Dar atat de mult(aproape 3/4 ora) cand sectia din Crangasi este la 3 min de mars cu masina fata de magazin.
PS. am vazut ca aveti cabinetul in Crangasi, deci stiti cam despre ce vorbesc.
da. asa cred ca ma puteau prinde. am avut sprintul foarte bun, dar apoi...
si mai cred ca voiau sa-mi traga vreo 2-3 scatoalce fara martori asa ,ca sa ma invat minte. Nu ca nu le-as fi meritat, dar nu de la ei...

Va multumesc.

@ionut12345- nu fac pe bunul samaritean, ci chiar imi pare rau ca am facut o prostie cat mine de mare.
Referitor la scobitori... nu au scobitori in brico... eventual erau bune vreo 4-5 suruburi autoforante...
roman_ale a scris:

Fapta Dvs se numeste Furt Calificat art 209 litera e) Cod Penal se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Partea buna in aceasta poveste ( daca exista) este ca daca sunteti la prima abatere de acest gen ( nu aveti cazier judiciar sau nu ati mai fost condamnat anterior pentru o alta fapta prevazuta de legea penala si savarsita cu vinovatie) veti primi o amenda administrativa care nu apare in cazierul judiciar sau o condamnare cu executare . ( este ft putin probabil sa primiti detentie cu alte cuvinte )
Nu stiu cat va conta faptul ca ati fugit si ce probe are magazinul din sistemele de supraveghere; cu siguranta acest lucru nu va va usura situatia. Veti afla in orice caz despre situatie daca lucrurile au escaladat si veti fi chemat la procuratura sau adus, dupa caz si va veti lua un avocat sau veti primi unul din oficiu. Asta, repet, daca intr-adevar politia a fost sesizata. Sper ca am fost de ajutor

inainte sa fiu chemat la procuratura nu voi fi chemat la politie? daca da, nu poate rezolva cazul direct politia cu o amenda, fara sa mai fiu chemat la procuratura, tinand cont si de faptul ca nu am cazier si singurele amenzi pe care le-am primit in viata mea sunt 2 amenzi de circulatie?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca nu veti mai repeta pe viitor astfel de fapte este bine.
Persoana aflata in situatia dvs. nu cred ca va mai fi cautata de politie.
Daca politia va va cauta sa va luati neaparat avocat.

de ce credeti ca nu voi mai fi cautat de politie?
ieri ma batea gandul sa ma duc la magazin si sa le spun paznicilor ca-mi pare rau de ce am facut si sa-i intreb daca au chemat politia si in eventualitatea in care nu chemasera, sa ajung la o intelegere cu ei(adica sa platesc cele 3 foarfeci integral asa cum propusesera, desi eu furasem doar arcurile).. cred ca era o greseala...sau sa ma duc la sectia de politie de care apartine magazinul si sa le spun"uitati ce am facut, a depus plangere magazinul X?" iar greseala?
va multumesc.
dupa casa de marcat