avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt magazin

Buna ziua.

Am 37 de ani si sunt din Bucuresti. Ieri am sustras din un magazin de bricolaj 3 buc. arcuri de la 3 foarfece de taiat pomi. Am fost prins de paza magazinului care a solicitat sa platesc contravaloarea a 3 foarfeci de gradina. La refuzul meu au spus ca cheama politia. Dupa ce am asteptat mai bine de 1/2 ora si nu a venit nimeni, m-am strecurat afara si am fugit. Arcurile de foarfece au ramas la ei, deci prejudiciul a fost recuperat. Mentionez ca in acest rastimp i-am dat agentului de paza o parte din datele din buletin(nu i-am dat buletinul). Nu ma picep la drept si nu am mai avut pana acum probleme cu politia. Ce pot pati acum? Ma pot acuza de ceva doar pt ca am descompletat 3 foarfece? Daca da, in cat timp pt primi o citatie? Cum pot afla daca au chemat politia? Din comportamentul lor mi se parea ca nu au sunat la 112 asa cum spuneau, ci doar voiau sa ma sperie, ceea ce au si reusit(au alergat dupa mine doar vreo 20 de metri-daca luau o masina ma prindeau sigur). Oricum, n-o sa mai fac asta in viata mea, orice ar fi...


Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
adi_popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 15:12, 21 Iunie 2011
scuze de dublu post, dar sunt foarte stresat si suparat din cauza prostiei pe care am facut-o .... Nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat?
Unde v-a abordat paznicul, Inainte sau dupa casa de marcat ?
dupa casa de marcat
Fapta Dvs se numeste Furt Calificat art 209 litera e) Cod Penal se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Partea buna in aceasta poveste ( daca exista) este ca daca sunteti la prima abatere de acest gen ( nu aveti cazier judiciar sau nu ati mai fost condamnat anterior pentru o alta fapta prevazuta de legea penala si savarsita cu vinovatie) veti primi o amenda administrativa care nu apare in cazierul judiciar sau o condamnare cu executare . ( este ft putin probabil sa primiti detentie cu alte cuvinte )
Nu stiu cat va conta faptul ca ati fugit si ce probe are magazinul din sistemele de supraveghere; cu siguranta acest lucru nu va va usura situatia. Veti afla in orice caz despre situatie daca lucrurile au escaladat si veti fi chemat la procuratura sau adus, dupa caz si va veti lua un avocat sau veti primi unul din oficiu. Asta, repet, daca intr-adevar politia a fost sesizata. Sper ca am fost de ajutor
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mare belea :( Mundrucz Mundrucz Mare belea :( Buna ziua, Ieri am facut o mare prostie. Fiind intr un magazin Carrefour din orasul in care stau, am sustras o sticla de whiskey in valoare ... (vezi toată discuția)
Furt cora daniss daniss am furat un obiect din cora in valoare de 4 ron pe data de 10 decembrie 2007, m-au prins angajatii si m-au pus sa-l platesc apoi mi-au luat datele (numele si ... (vezi toată discuția)
Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)