avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate ngo

Activitate ngo

Discuție impozit ONG
Buna ziua,

am o intrebare referitoare la impozitul datorat de un ONG. nu sunt in domeniu si mi-e teama ca poate nu am inteles corect articolul respectiv din codul fiscal.

la art. 15, (3) Organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit şi pentru veniturile din activităţi economice realizate până la nivelul echivalentului în lei a 15.000 euro, într-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit, prevăzută la alin. (2). Organizaţiile prevăzute în prezentul alineat datorează impozit pe profit pentru partea din profitul impozabil ce corespunde veniturilor, altele decât cele prevăzute la alin. (2) sau în prezentul alineat, impozit calculat prin aplicarea cotei prevăzute la art. 17 alin. (1) sau art. 18, după caz.

in acest caz, sa inteleg ca daca veniturile din activitati economice de exemplu depasesc 10% din veniturile neimpozabile ONG-ul datoreaza impozit pe profitul obtinut din aceste activitati economice? deci impozitul nu se aplica asupra venutirilor din activitati economice ci asupra profitului obtinut din aceste activitati?

daca in cazul nostru nu a existat profit, ci din contra am fost in pierdere, nu se datoreaza impozit, deoarece acesta s-ar fi aplicat numai in cazul in care aveam profit?

multumesc mult