avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit ONG
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit ONG

Buna ziua,

am o intrebare referitoare la impozitul datorat de un ONG. nu sunt in domeniu si mi-e teama ca poate nu am inteles corect articolul respectiv din codul fiscal.

la art. 15, (3) Organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit şi pentru veniturile din activităţi economice realizate până la nivelul echivalentului în lei a 15.000 euro, într-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit, prevăzută la alin. (2). Organizaţiile prevăzute în prezentul alineat datorează impozit pe profit pentru partea din profitul impozabil ce corespunde veniturilor, altele decât cele prevăzute la alin. (2) sau în prezentul alineat, impozit calculat prin aplicarea cotei prevăzute la art. 17 alin. (1) sau art. 18, după caz.

in acest caz, sa inteleg ca daca veniturile din activitati economice de exemplu depasesc 10% din veniturile neimpozabile ONG-ul datoreaza impozit pe profitul obtinut din aceste activitati economice? deci impozitul nu se aplica asupra venutirilor din activitati economice ci asupra profitului obtinut din aceste activitati?

daca in cazul nostru nu a existat profit, ci din contra am fost in pierdere, nu se datoreaza impozit, deoarece acesta s-ar fi aplicat numai in cazul in care aveam profit?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:28, 15 Iunie 2011
Da. E vorba de un impozit pe profit nu pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong ANALIROMAN ANALIROMAN Buna ziua! Am o mica nedumerire...activitatea ONG-ului este ..pescuit in ape dulci...deci...pescuieste..si preda mai departe acest peste(cu factura catre alte ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit ong rakula14 rakula14 In cazul in care veniturile din activ economice sunt mai mici de 15 000 eur, ONG-ul este scutit de la plata impoz pe profit indiferent de valoarea veniturilor ... (vezi toată discuția)
Impozitare fundatie pt servicii jevelson jevelson Am o fundatie ce presteaza servicii sociale (ingrijire cu cazare pt persoane cu boli in faze terminale) in baza unor contracte. Pentru aceasta in contract sunt ... (vezi toată discuția)