avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... impozit pe profit ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

impozit pe profit ONG

In cazul in care veniturile din activ economice sunt mai mici de 15 000 eur, ONG-ul este scutit de la plata impoz pe profit indiferent de valoarea veniturilor scutite de la plata impoz?
Spre exemplu..daca donatiile la un ONG sunt de 100 eur , iar veniturile din activ economice sunt de 5000 eur, se datoreaza impozit pe profit?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 10:36, 11 Mai 2011
Limita de 15000 euroi se refera doar la venituri din activitati economice nu la total venituri din ong. Cele scutite, cum sunt donatii, sponsorizari pot fi oricat.
Cf art.15 Cod Fiscal alin.(3) "Organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale si organizatiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit si pentru veniturile din activitati economice realizate pana la nivelul echivalentului in lei a 15.000 euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit, prevazuta la alin. (2)".
Daca suma de 5000 euro depaseste 10% din total venituri neimpozabile(cote membrii, donatii, taxe inscriere etc), se datoreaza impozit pe profit. Acesta se declara si se plateste o data pe an la ONG, pana la 25 feb.anul urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiria incasata pe un spatiu de catre un ong se impoziteaza? clony clony Buna ziua! Daca un ONG are venituri compuse din donatii/sponsorizari si o mica parte din chiria unui spatiu proprietate, este dator acest ONG sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Impozit ong ngo ngo Buna ziua, am o intrebare referitoare la impozitul datorat de un ONG. nu sunt in domeniu si mi-e teama ca poate nu am inteles corect articolul respectiv din ... (vezi toată discuția)
Impozitare fundatie pt servicii jevelson jevelson Am o fundatie ce presteaza servicii sociale (ingrijire cu cazare pt persoane cu boli in faze terminale) in baza unor contracte. Pentru aceasta in contract sunt ... (vezi toată discuția)