trebuie sa faceti succesiunea....cel care a ocupat cele doua camere nu pre are sanse sa ramana in casa tinand cont de cota ce ii revine cf.legii...instanta va dispune expertiza...expertul va face mai multe variante de lotizare...una sigur va prevedea incredintarea casei catre tine si stabilirea sultei pe care trebuie sa o dai celorlati...in general instanta tine cont de mai mult lucruri....in primul rand de cota, apoi de natura bunurilor de impartit, de domiciliul partilor, de faptul ca uniii proprietari au facut imbunatatiri sau constructii inainte de a se cere imparteala...valoarea casei se stabileste in functie de pretul de circulatie al imobilului-casa sau teren la data partajului....
oricum eu cred ca instanta iti va incredinta casa tie...
asa ca treci la treaba!!!
multa bafta!!!
salutare!
problema nu pare asa de complicata!
din cate am inteles tatal tau a facut aceasta renuntare la partea sa inainte de moartea matusii,nu?
eu una asa am inteles...
daca este asa, aceasta renuntare nu este valabila intrucat conform art.702 si art 965 C.civil nu poti renunta la mostenirea cuiva aflat in viata....daca este asa cum am inteles eu inseamna ca la mostenire vine tatal tau (nu tu) si unchiul tau....
daca tatal tau a renuntat dupa decesul matusii tale, atunci tatal tau poate retracta aceasta renuntare insa cu indeplinirea a doua conditii 1)sa fie in termenul de 6 luni de la decesul matusii tale-ceea ce am vazut eu ca este daca aceasta a decedat cu 1-2 luni in urma si 2) sa nu fi fost acceptata mostenirea de catre alti comostenitori-in speta de fata de catre unchiul tau-conditie care iarasi pare indeplinita intrucat ai spus ca acesta asteapta sa te evacueze, deci sa inteleg ca nu a intreprins nimic altceva pana in prezent...deci solutia ar fi ca tatal tau sa retracteze renuntarea...bine ar fi sa fie o renuntare expresa printr-un act autentic, deci tot la notar...
bafta multa!!!