Se mosteneste un imobil compus din 2 cam, 1 antreu, 1 marchiza, total 38 mp. si teren mic cu 8 m deschidere la strada.
1/2 mosteneste A si 1/2 mostenitorii lui B , care sunt in numar de 5. Unul din acei 5 posibili mostenitori, care nu au nici succesiunea facuta, s-a mutat in 2 cam+marchiza din imobil impreuna cu sotia si 3 copii, alungind din imobil pe A, luind controlul mostenirii doar cu tupeu.
Este posibil ca acest descendent al lui B cu o cota de 8% sa ramina in imobil, caci nu mai vrea sa plece si mostenitorul legal cu 50% sa fie scos din imobil ?
Nu poate plati A sulta, avind in vedere ca sunt 38 mp in total ?
trebuie sa faceti succesiunea....cel care a ocupat cele doua camere nu pre are sanse sa ramana in casa tinand cont de cota ce ii revine cf.legii...instanta va dispune expertiza...expertul va face mai multe variante de lotizare...una sigur va prevedea incredintarea casei catre tine si stabilirea sultei pe care trebuie sa o dai celorlati...in general instanta tine cont de mai mult lucruri....in primul rand de cota, apoi de natura bunurilor de impartit, de domiciliul partilor, de faptul ca uniii proprietari au facut imbunatatiri sau constructii inainte de a se cere imparteala...valoarea casei se stabileste in functie de pretul de circulatie al imobilului-casa sau teren la data partajului....
oricum eu cred ca instanta iti va incredinta casa tie...
asa ca treci la treaba!!!
multa bafta!!!
trebuie sa faceti succesiunea....cel care a ocupat cele doua camere nu pre are sanse sa ramana in casa tinand cont de cota ce ii revine cf.legii...instanta va dispune expertiza...expertul va face mai multe variante de lotizare...una sigur va prevedea incredintarea casei catre tine si stabilirea sultei pe care trebuie sa o dai celorlati...in general instanta tine cont de mai mult lucruri....in primul rand de cota, apoi de natura bunurilor de impartit, de domiciliul partilor, de faptul ca uniii proprietari au facut imbunatatiri sau constructii inainte de a se cere imparteala...valoarea casei se stabileste in functie de pretul de circulatie al imobilului-casa sau teren la data partajului....
oricum eu cred ca instanta iti va incredinta casa tie...
bafta
Imparteala topo
leusan
Cum s-ar proceda in cazul unui partaj succesoral:
Intre 2 mostenitori ,iar terenul total este de forma unu dreptunghi( latime =10 m/lungime 40 m),casa este ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire
omidee
In 1992 am dezbatut succesiunea dupa tata, noi 3 copii si mama; masa succesorala a fost compusa dintr-un teren 1550 mp, impartit in cote egale 1/4 fiecare ( ... (vezi toată discuția)