Buna ziua. Mama mea a deschis in instanta succesiunea in urma decesului tatalui meu. Precizez ca suntem 4 surori, una dintre ele a locuit dintotdeauna cu parintii nostri si a facut si unele imbunatatiri la o parte din casa. Pe de alta parte, cu ani in urma parintii iau vandut (are CV legal)
1/4 din teren(250/1000mp) pentru a-si construi o casa. Datorita acestor imbunatatiri ea doreste, ori sa fie despagubita de catre celelalte mostenitoare, ori sa primeasca ea partea (1/2 din casa) cu imbunatatirile efectuate cat si din terenul ramas, adica din 750 mp. Doua din surori nu sunt de acord cu investitia facuta de sora care a locuit cu parintii si solicita impartirea in mod egal a imobilului si sustin ca nu a fost obligata de nimeni sa faca investitii si nici nu a cerut acordul celorlate, si ca a si primit teren. Alta sora este de acord cu succesiunea si imparteala sa se faca in mod egal atat a casei cat si a terenului aferent, dar cea din urma, adica eu, nu particip la proces deoarece locuiesc la 500 km distanta. Si acum va intreb: eu trebuie sa fac ceva, sau astept sa se termine procesul?
Daca vereti ceva din succesiune, faceti ceva. Daca nu, iar fceti ceva, macar spuneti instantei ca nu vreti, ca latfel sunteti buna de plata cheltuieli de judecata.
Vorbiti cu un avocat avand actiunea in fata si intampinarile si macar faceti un raspuns care sa va fie in favoare, sa nu platiti inutil la final cheltuieli cu avocatii celorlalte surori pentru ca nu ati platit acum mai putin la un avocat care sa fie al dv.
Drept mostenire
aurora1967
tata a mostenit o casa cu 5 cam si un teren aferent casei de425mp ,suntem 2 surori,iar mama cu tata au un ap de 2 cam ,ce mi se cuvine mie daca am renuntat la ... (vezi toată discuția)