avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire

tata a mostenit o casa cu 5 cam si un teren aferent casei de425mp ,suntem 2 surori,iar mama cu tata au un ap de 2 cam ,ce mi se cuvine mie daca am renuntat la casa in favoarea surorii mele
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 13:19, 20 Iulie 2012
Fiti mai clara cu privire la ce vreti sa spuneti si ce vreti sa faceti. Nu prea se intelege bine.

1) Daca parintii dvs sunt inca in viata,ei pot face ce vor cu bunurile lor, daca vreti ceva din acele bunuri,trebuie sa discutati cu ei despre imparteala mostenirii lasata prin testament dupa decesul lor.
2) Daca parintii dvs au decedat,trebuie sa dezbateti succesiunea si apoi sa impartiti sau cum va veti intelege cu sora dvs.
ldin 1998 stam impreuna si am adus imbunatatiri casei(mostenita de tata de la parinti),centra;a,termopane ,facute fratese ,eu sunt singura cu 2 copii.unul casatorit ,la casa lui,unul cu handicap,sta cu mine.Sora mea este casatorita,are 2 fete.4 caini 4 pisici si vreo 200 de gaini.Acum stam in aceste 5camere noi si cu tata ,mama locuind la tara,momentan,au aparut discutii intre mine si sora mea,sotul ei vrea neaparat acte .Ei si-au facut intr timp un garaj pe partea pe care eu am spus ca imi voi construi ceva pt mine si copii/Cum sa impartim in primul rand cheltuielile,tata fiind considerat a3a pers in fam mea,iar ei pun clocitori,incubatorsi 2.3sau4 cutii cu becuri,pt pui[N CASA.






Ce drepturi avem fiecare dintre noi,deoarece sotul ei deja este agresiv ,verbal ,inca nu fizic cu mine si cu tatal meu
Deocamdata nu mosteniti nimic....succesiunile se deschid prin moarte!
Parintii dvs pot insa sa va doneze la fiecare in parte cate un bun imobil sau sa va lase prin testament.
aurora1967 a scris:

sotul ei deja este agresiv ,verbal ,inca nu fizic cu mine si cu tatal meu


1) Asa cum am spus mai sus si o spune si @Joha,dvs nu mosteniti nimic acm,numai dupa decesul parintilor dvs.
2) Parintii dvs poate sa va imparte de pe acum prin intelegere,si sa va faca si un testament ca dupa decesul lor fiecare ( dvs si sora dvs) sa aiba partea sa.
3) Daca cumnatul dvs este agresiv vebal,si dvs purtati o discutie serioasa cu tatal dvs cat si cu mama dvs,in urma discutiilor purtate de dvs cu parinti,cumnatul poate sa fie dat afara din gospodarie de catre parintii dvs,si poate ca veti fi si viitoare proprietara pe locuinta daca va face testament pe numele dvs.

Sunt multe de spus,dar ma opresc aici,cred ca va este de folos ce am scris mai sus.
O zi buna.

Alte discuții în legătură

Succesiune Elenarom Elenarom Referitor succesiune după frate Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati buni si vitregi dan_dare dan_dare Buna ziua am o speta , e mai complicat , incerc sa explic. Mama are o sora buna si inca 2 frati vitregi(acelasi tata, mame diferite).Eh aceasta sora buna ... (vezi toată discuția)