avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire

tata a mostenit o casa cu 5 cam si un teren aferent casei de425mp ,suntem 2 surori,iar mama cu tata au un ap de 2 cam ,ce mi se cuvine mie daca am renuntat la casa in favoarea surorii mele
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 13:19, 20 Iulie 2012
Daca sunt discutii de pe acum cu sora si cumnatul dumneavoastra , probabil ca la dezbaterea mostenirii ( dupa decesul parintilor) veti avea aceleasi probleme de perceptie a celor doi pruvind drepturile comune. In consecinta cel mai bine ar fi sa aveti discutii cu toti membrii familiei despre obligatii si drepturi fara partinire si egoism.Eventualul testament poate fi atacat de una din parti, donatia sau act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere va fi discutabila, ..... asa ca intelegerea partilor poate fi o solutie acceptabila.
eu nu doresc sa fiu proprietara casei.ci doar sa locuiesc in 2 camere pana voi putea sa-mi construiesc ceva pe partea mea.Spun partea mea fiindca eu i-am spus surorii mele ca voi renunta la casa si terenul aferent case(225mp)ii vor ramine ei,eu avind un ap cumparat dupa divort,dar in care nu mi-am permis sa stau
Intocmiti un contract de comodat pe cele 2 camere pana va construiti casa.
Dvs ati facut imbunatatiri la casa tatalui dvs,si doriti sa-i lasati totul surorii dvs? Sa dati munca dvs sau partea de mostenire care vi s-ar cuvenii surorii dvs?
Mai ganditi-va ! Cel mai bine ar fii sa estimati cu sora dvs pretul casei parintilor dvs,apoi sa-i cereti sa va dea jumatate din pretul casei,iar dvs renuntati la viitoarea mostenire in fata parintilor dvs si a unui notar public.
Zic asta,ptr ca cu suma pe care o puteti lua,puteti sa va faceti mai repede alta locuinta,si mai ales ca e criza.....
Oricum dvs decideti !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Elenarom Elenarom Referitor succesiune după frate Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati buni si vitregi dan_dare dan_dare Buna ziua am o speta , e mai complicat , incerc sa explic. Mama are o sora buna si inca 2 frati vitregi(acelasi tata, mame diferite).Eh aceasta sora buna ... (vezi toată discuția)