avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imparteala topo
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imparteala topo

Cum s-ar proceda in cazul unui partaj succesoral:
Intre 2 mostenitori ,iar terenul total este de forma unu dreptunghi( latime =10 m/lungime 40 m),casa este stil vagon pe o suprafata de 75 mp,Ambii vor si din casa si din teren.Dar terenul neavad latimea prea mare cum se poate face? Se tine cumva cont de ordinea in care sunt nascuti ,exista vreo regula la impartire?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 10:13, 19 August 2011
Buna ziua. Depinde de modul cum veti solicita in fata instantei iesirea din indiviziune, de probele pe care le veti administra, si nu in ultimul rand de contributia fiecaruia la acel imobil. De principiu, instanta de judecata, pentru a putea da curs cererii dumneavoastra va solicita unui expert efectuarea unui raport de expertiza care sa cuprinda cel putin 3 variante de lotizare. Daca imparteala in natura nu este cu putinta, dumneavoastra sau celalalt va trebui sa plateasca sulta celui care va ramane cu imobilul. In fine discutia este mult mai ampla, insa acest lucru necesita verificarea actelor si nu numai. Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
ContSters213050, utilizator
Nu exista nici o regula de imparteala in afara de cota-parte pe care o au fiecare.

Nu prea vad cum ati putea imparti si casa. Logic ar fi ca unul din mostenitori sa ia casa si sa ii plateasca o sulta celuilalt mostenitor.

Ati putea imparti terenul astfel:
Mostenitorul 1. primeste un lot de 200 mp cu o iesire de 7 metri si o lungime de 28,57
Mostenitorul 2. primeste un lot cu un coridor de iesire de 3 metri latime si 28,57 metri lungime si un patrat de 85,71 mp in total 200 mp.

Presupunand ca latimea terenului este iesirea la drumul public.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna virginialucaci virginialucaci Mama mea detine o proprietate comuna in cota de 50% pe carte funciara colectiva a terenului neconstruit ( suprafata totala a terenului este de 388 mp). Pe ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic achizitionare teren langa drum national roland81 roland81 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: am gasit un teren in Crevedia, la drumul national, la un pret acceptabil. Terenul are forma unui dreptunghi, cu ... (vezi toată discuția)
Constructie de casa daniela.ilea daniela.ilea Daca stie cineva legea constructiilor ,poate ma ajuta si pe mine.Am mostenit un teren pe care trebuie sa-l impart cu cineva X .Terenul este lat de 19 m si lung ... (vezi toată discuția)