avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie de casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie de casa

Daca stie cineva legea constructiilor ,poate ma ajuta si pe mine.Am mostenit un teren pe care trebuie sa-l impart cu cineva X .Terenul este lat de 19 m si lung de 40 de m.Dupa ce-l vom imparti in jumatate voi avea un teren lat de 9 m si lung de 40 de m.Acum intrebarea mea este daca am voie legal sa construiesc o casa pe un teren lat de 9m fara sa am acordul vecinilor(in caz ca acestia nu vor fi de acord) si poate ma ajuta cineva cu aceasa lege a constructiilor .Mai precizez ca terenul nu se afla intr-un oras ci undeva la sat.In caz ca nu indeplinesc conditiile de constructie a unei casa pot sa-mi construesc o casa de vacanta?Multumesc
Cel mai recent răspuns: daniela.ilea , utilizator 05:43, 20 Martie 2008
Nu stiu de existenta unei astfel de interdictii, dar nu mi se pare nici foarte utila aceasta impartire.
Intr-o situatie similara, eu as face impartirea asa: doua loturi dispuse pe lungimea terenului, nu pe latimea lui, deci ar veni un lot la strada si unul in spate; iar ca lotul din spate sa aiba, totusi acces la strada, as face ca acest lot sa aiba si un drum de 2 metri latime, sa zicem, pana la strada )lotul din fata ar ramane cu o latime de 17 metri si o lungime de aprox. 22 m, iar cel din spate ar avea latimea de 19 m si lungimea pana la lotul din fata de aproape 18 m, plus drumul de aprox. 2 m latime si lungimea de 22 m pana la strada).
Asa ambele loturi ar putea servi construirii unor case generoase ca spatiu.
Problema este ca jumatate de teren in spate, este in panta si trebuie nivelat iar celalalt proprietar nu doreste sa niveleze acea portiune care este destul de mare si cam costisitor.La aceasata solutie ne-am gandit si noi dar nici mie nu imi convine sa-i cedez o bucata de teren drept si eu sa dau zeci de milioane sa-mi nivelez acel teren pentru a-mi face casa.Terenul fiind in panta la cea mai mica ploaie se aduna multa apa deci eu risc ,ca la fiecare ploaie sa ajung cu casa in apa.Oricum multumesc pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire teren radumalica radumalica Buna ziua Mama mea si sora ei sunt mostenitoare pe un teren de 1000mp dispus pe lung de la strada, cu deschidere 16.93 m la strada, lungime 46.5 m pe parti ... (vezi toată discuția)
Construire casa Milla_Paris Milla_Paris Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de acces vizitator_buc vizitator_buc Buna ziua, este pentru prima oara cand foloesc acest forum...daca ar putea cineva sa ma lamureasca in cateva cuvinte despre autorizatia de constructii a unei ... (vezi toată discuția)