avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema mostenire teren

Buna ziua

Mama mea si sora ei sunt mostenitoare pe un teren de 1000mp dispus pe lung de la strada, cu deschidere 16.93 m la strada, lungime 46.5 m pe parti si partea din spate fiind mai lata, de 24.27m. Din nefericire, sora ei nu vrea sa isi vanda partea, si v-as intreba care sunt demersurile ce trebuie facute pentru a imparti acest teren si care sunt conditiile de impartire (din cate stiu, fiecare teren trebuie sa aiba iesire la strada, pe un drum de servitute care e de o minima latime, lucru pe care nu il cunosc), deoarece daca acest teren ar fi imparti pe din doua, vertical, ar rezulta 2 parti de iesire la strada de aprox 8 metri pentru fiecare latindu-se pana la capat pana la 12m, ori pe aceasta fasie ingusta nu prea poti construi nimic.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 13:35, 9 Septembrie 2012
Trebuie facuta o iesire din indiviziune precum si crearea unui drum de acces pentru terenul care nu are deschidere, drum ce trebuie luat si dintr-un lot si din altul, suprafata fiecarul lot fara drumul de acces fiind diminuata cu cota data pentru drumul de acces. Veti avea trei loturi, 2 cu terenurile celor doua parti, iar unulcu drumul de acces. Faceti cadastru cu configuratia loturilor si apoi se poate face prin notariat un partaj sau prin instanta in cazul in care nu exista intelegere. Dupa ce se efectueaza aceste acte puteti sa faceti intabularea si sa va vindeti lotul si cota de drum.
Se impune operatiunea de individualizare a proprietatilor. Dezmembrarea pe loturi in functie de cotele de mostenire - in cazul dumneavoastra cota de 1/2 parti. Dupa dezmembrare puteiti linistit sa vindeti terenul pe care sunteti proprietar. Conditia de baza este ca sa aveti frontul la cale publica de minim 8m.
Acest lucru esteprevazut in Regulamentul Genetral de urbanism.



a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Copropietate forțată în indiviziune perpetua. ?? Brezeanu florenta Brezeanu florenta Avem eu și soțul 221 metri un lot pe care avem autorizația de construcție pentru o casă sora soțului are celălalt lot de 166 metri și pe lungime un lot ... (vezi toată discuția)
Proces indiviziune teren anadobrescu anadobrescu Doresc sa cumpar un teren care se afla in sector 6, teren de 290 mp, cu deschidere de 16 m. In spatele acestui teren se mai afla o parcela, ( lata de 6m ... (vezi toată discuția)