avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces indiviziune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces indiviziune teren

Doresc sa cumpar un teren care se afla in sector 6, teren de 290 mp, cu deschidere de 16 m.

In spatele acestui teren se mai afla o parcela, ( lata de 6m si lunga si 234 m) care are mai multi mostenitori (in jur de 7-8). In prezent mostenitorii se afla in proces de indiviziune a parcelei. Mentionez ca propietarul terenului care imi vinde mie a cumparat drepturi de mostenire alaturi de inca 3 vecini, care au terenurile asezate perpendicular pe aceasta fasie ingusta de teren si lunga , de la doi fosti mostenitori ( cei care au cumparat drepturile de mostenire detin 1/3 din fasia de teren). Acestia au cumparat drepturile fara sa fi existat in prealabil un proces de impartire a terenului intre mostenitori. Motiv pentru care mostenitorii initiali ramasi au dat in judecata persoanele care au cumparat drepturile de mostenire si in prezent se afla in proces de indiviziune. Parcela care este implicata in proces are 2 deschideri laterale ( la capetele ei) .

Daca se face impartirea acestui lot de teren credeti ca este posibil sa ii oblige pe cei care au loturile de teren perpendiculare pe aceasta parcela (de exemplu bucata de teren pe care doresc sa o cumpar are aferenti 96 m din parcela in cauza) sa ofere drum de servitute ? Exista varianta de a imparti loturile de teren din parcela in functie de terenurile perpendiculare pe aceasta , adica propietarei actuale a terenului pe care doresc sa il cumpar, instanta sa hotarasca sa ii dea lotul din parcela chiar in spatele terenului pe care il detine si sa nu mai fie nevoita sa lase drum de servitute?
S-a incercat si cumpararea celor 2/3 din lot de catre persoanele care detin 1/3 insa fara succes din cauza pretului f mare.

Este riscant daca cumpar acest teren ? Ce dimensiune a drumului de servitute s-ar acorda pentru un lot de 96 de m ? Mentionez ca terenul pe care doresc sa il cumpar are acces la drum public prin drumul de servitute care a fost cedat. De obicei cum se solutioneaza aceasta speta de catre instanta?

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire teren radumalica radumalica Buna ziua Mama mea si sora ei sunt mostenitoare pe un teren de 1000mp dispus pe lung de la strada, cu deschidere 16.93 m la strada, lungime 46.5 m pe parti ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute pentru loturile invecinate vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea ... (vezi toată discuția)