avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate comuna

Mama mea detine o proprietate comuna in cota de 50% pe carte funciara colectiva a terenului neconstruit ( suprafata totala a terenului este de 388 mp). Pe teren se afla doua case in proprietate individuala ( CF individual pe case) una a mamei mele ( 90 mp) si cealalta a doi mostenitorii (86 mp), casa detinuta de mama mea este la strada iar casa vecinilor in spatele terenului (nu au posibilitate de acces decat de la noi sau alt vecin) Iesirea la strada este de 2,45 m latime (incluse fiind streasina casei noastre si a altui vecin). Unul dintre mostenitorii casei din spate au delimitat curtea cu un gard din lemn cu poatra de acces (cca 200 mp casa si teren).Ce putem face pentru a iesi din indiviziune si ce drept are mama mea asupra terenului proprietate comuna? Daca deschidem proces pe cale civila ce sanse avem de a separa proprietatile si de a beneficia de dreptul de proprietate? Se poate dezmembra terenul in trei parti,din care intrarea de cca.20 mp ( 2,45 m latime si 7 m lungime) sa ramana la comun iar restul sa se imparta in mod egal proprietarilor de drept ? Mentionez ca unul dintre mostenitorii a intentat in anul 2012 proces cerand drept de servitute iar acesta s-a inchis deoarece celalalt mostenitor nu a depus la dosar reclamatie (plangere,solicitare). Va multumim.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
virginialucaci, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:31, 5 Aprilie 2014
Pentru a iesi din indiviziune puteti formula actiune in instanta pentru "partaj judiciar'.
Lotizarea (dezmembrarea) se poate face daca toate loturile indeplinesc conditiile de urbanism impuse de Regulamentul General de Urbanism precum si de Regulamentul Local de Urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cosminmilitaru cosminmilitaru Va adresez rugamintea de a-mi sugera cea mai eficienta solutie in rezolvarea urmatoarei probleme: - Detin o casa intr-o comuna la tara, situata central, la ... (vezi toată discuția)
Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)