Va adresez rugamintea de a-mi sugera cea mai eficienta solutie in rezolvarea urmatoarei probleme:
- Detin o casa intr-o comuna la tara, situata central, la strada, cu deschidere de cca 22 m si situata pe un teren in suprafata totala de 843 mp (casa si gradina), pentru care am act de vanzare – cumparare, deci sunt unicul proprietar;
- Exact in continuarea acestui teren, exista un alt teren (intravilan) , in suprafata de 2400 mp, pentru care exista titlu de proprietate iar eu sunt in indiviziune cu alti doi mostenitori;
- Vreau sa vand casa cu terenul aferent (843 mp) si 2 parti din suprafata de 2400 mp, intrucat unul dintre mostenitori imi cedeaza partea sa;
- Intrebarea este cum pot proceda pentru a iesi din indiviziune cu cele 2 parti, in conditiile in care al treilea mostenitor nu este de accord cu vanzarea sau cu suma cuvenita in urma vanzarii ? Am dreptul sa primesc cele doua parti in continuarea casei mele sau cel de-al treilea mostenitor are dreptul sa-si aleaga ce suprafata doreste?
Dvs nu aveti delimitat fizic ce bucata de teren aveti...pentru asta va trebuie sa iesiti din indiviziune, adica un partaj si o dezmembrare in loturi. Puteti vinde o cota parte ideala fara a o delimita fizic .
Multumesc frumos, insa am in continuare o nelamurire: partajarea/dezmembrarea in loturi se poate face la notar? Mentionez ca una din cele doua parti cu care sunt in indiviziune incearca sa puna piedici(stipuland ca prefera el partea din continuarea casei mele)
Mostenitori
Leordeanu
In urma decesului parintilor ei mama noastra(vaduva) obtine certificat de mostenitor si anume teren 250mp si constructii .
In 1990 mama i-mi doneaza 5000mp( ... (vezi toată discuția)