Ramanem pe varianta doua prenume, al treilea era dupa nasul lui si inca nu stiam daca voi alege si aceasta varianta , doream doar sa stiu procedura... Copilul stie numele, l-am ales inpreuna si, pe moment , ii place... nu stiu cand va fi adult....
Unde sa ma adresez , la starea civila? Care este citez
"o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat in subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala isi are domiciliul."...Pentru sectorul 5?
As dori mai multe informatii despre schimbarea prenumelui copilului minor .
Cateva detalii pe care vi le pot oferi:
- copilul este nascut in bucuresti, sector 3; locuim in sectorul 5
- este nedeclarat de tata ( liniuta)
-are doua prenume din care doar pe unul as dori sa il pastrez iar pe celelat sa il schimb; mai pot adauga inca un prenume ( astfel sa aiba 3 prenume, sau procedura ma impiedica, sunt necesare doua proceduri?)
- NU doresc sa schimb numele de familie( numele este dupa numele meu)
- este minor, nu este inca la scoala, (deci nu stie sa scrie). se poate pune problema acordului copilului daca nu are inca 14 ani, sau este doar hotararea mea?
-unde ar trebui sa ma adresez si cu ce acte, in ce consta procedura?
-care sunt taxele care trebuie platite ( daca cineva imi poate spune si unde anume se pot plati, va multumesc mult)
- dupa schimbarea numelui ce alte acte mai trebuie schimbate; de ex. tb schimbat livretul de familie, sau certificatul de nastere? sau se emit altele? care este procedura? se platesc alte taxe pt. schimbare certificat sau schimbarea numelei implica si schimbarea automata a certificatului de nastere
Sper ca am dat toate detaliile ...
Va multumesc mult pentru ajutorul pe care il oferiti .
O zi buna va doresc tuturor!