avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare prenume copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare prenume copil minor

Buna ziua!

As dori mai multe informatii despre schimbarea prenumelui copilului minor .
Cateva detalii pe care vi le pot oferi:
- copilul este nascut in bucuresti, sector 3; locuim in sectorul 5
- este nedeclarat de tata ( liniuta)
-are doua prenume din care doar pe unul as dori sa il pastrez iar pe celelat sa il schimb; mai pot adauga inca un prenume ( astfel sa aiba 3 prenume, sau procedura ma impiedica, sunt necesare doua proceduri?)
- NU doresc sa schimb numele de familie( numele este dupa numele meu)

- este minor, nu este inca la scoala, (deci nu stie sa scrie). se poate pune problema acordului copilului daca nu are inca 14 ani, sau este doar hotararea mea?
-unde ar trebui sa ma adresez si cu ce acte, in ce consta procedura?
-care sunt taxele care trebuie platite ( daca cineva imi poate spune si unde anume se pot plati, va multumesc mult)
- dupa schimbarea numelui ce alte acte mai trebuie schimbate; de ex. tb schimbat livretul de familie, sau certificatul de nastere? sau se emit altele? care este procedura? se platesc alte taxe pt. schimbare certificat sau schimbarea numelei implica si schimbarea automata a certificatului de nastere

Sper ca am dat toate detaliile ...
Va multumesc mult pentru ajutorul pe care il oferiti .
O zi buna va doresc tuturor!
Cel mai recent răspuns: ContSters211922 , utilizator 16:08, 18 Iunie 2011
i-l schimbati pe cale administrativa. ar trebui sa il intrebati si pe copil ce-i place si ar fi bine si pt copil si adultul de mai tarziu, sa va limitati la 2 maxim
aveti aici procedura si actele necesare
www.avocatnet.ro/content/art...
MariaPreda a scris:

...
-are doua prenume din care doar pe unul as dori sa il pastrez iar pe celelat sa il schimb; mai pot adauga inca un prenume ( astfel sa aiba 3 prenume, sau procedura ma impiedica, sunt necesare doua proceduri?)
...

Cererea de schimbare a unui prenume trebuie sa fie justificata.
In cazul adaugarii... la ce ii foloseste copilului sa aiba trei prenume?
Va multumesc.

Ramanem pe varianta doua prenume, al treilea era dupa nasul lui si inca nu stiam daca voi alege si aceasta varianta , doream doar sa stiu procedura... Copilul stie numele, l-am ales inpreuna si, pe moment , ii place... nu stiu cand va fi adult....

Unde sa ma adresez , la starea civila? Care este citez
"o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat in subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala isi are domiciliul."...Pentru sectorul 5?

Cum public in Monitorul oficial?

Vamultumesc pentru ajutor.
O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea prenumelui din certificatul de nastere iondragomir iondragomir Buna ziua. Am o fiica plecata in Germania de 8 ani.A plecat cu bursa de studii si a ramas angajata acolo.In certificatul de nastere are prenumele Anca ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...am si eu o intrebare...doresc sa-mi schimb prenumele dar nu stiu de unde sa iau extrasul din Monitorul Oficial sau cum sa fac exact?va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare prenume anamihai anamihai Buna ziua.. Am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva ce acte trebuiesc si cum se procedeaza pentru schimbarea prenumelui copilului minor.... va ... (vezi toată discuția)