Masina este in leasing , este tot a firmei finantatoare adica a bcr-ului leasing si noi mai avem de platit inca 2 ani , singura modificare este ca a disparut un intermediar intre finantator si utilizator, am semnat un nou contract de leasing cu bcr_leasing , lucrurile stau la fel ca inainte doar ca acum platim direct firmei finantatoare, prin urmare nu am avut probleme cu numerele pt ca masina nu este a noastra.In ceea ce priveste avocatul, noi doar am vb cu unul, am cerut o parere avizata, nu am semnat actul in prezenta lui.
Din pacate noi ne-am resemnat si am platit acea suma restanta . Am vorbit cu un avocat care ne-a zis ca putem da firma in judecata dar din pacate in astfel de cazuri procesele se taraganeaza si in tot acest timp firma finantatoare(bcr_leasing in cazul meu) poate sa-si recupereze bunul adica masina pe care noi o platim.Am platit acea suma de 2000lei , iar taxa de cesiune s-a redus la 2%din valoare sumei care mai e de plata la masina (260 lei in cazul meu), iar rata pe luna a scazut cu aprox 5 euro, adica in final se ajunge la aceleasi costuri.Dupa ce am platit acea suma de 2000 lei am semnat un contract cu cei de la gold&platin prin care se specifica cu nu mai au nici o pretentie baneasca de la noi si nici noi de la ei, adica nici macar nu mai putem sa-i dam in judecata.Sper sa gasiti o solutie mai buna decat cea pe care am luat-o noi, dar noi am considerat ca nu merita sa ne judecam cu niste nesimtiti pentru 2000 lei , probabil pe asta au mizat si ei.
Buna ziua. Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare. Am primit o instiintare prin care mi s-a spus ca firma gold&platin iasi intra in insolventa si in conditiile astea contractele de leasing sunt preluate de firma finantatoare. Cei de la firma finantatoare m-au anuntat ca masina mea apare in baza lor de date ca avand datorii, si anume ultimile 3 rate de inchiriere neplatite cu toate ca eu am platit luna de luna si am si chitante prin care pot dovedi asta. Raspunsul celor de la gold &platin a fost ca daca nu platesc datoria de aprox 2000lei la care se adauga si suma de 200 de euro pt cesiune , masina imi va fi luata de firma finantatoare. Mai este cineva in situatia mea? Exista un cadru legal prin care imi pot lua masina chiar daca eu am fost de buna credinta si mi-am platit ratele la timp? multumesc