Buna ziua!
Am o masina luata de la o firma din Iasi, cu care am incheiat un contract de inchiriere pe 36 luni dupa care devin proprietarul de drept al masinii. Am facut si un ante contract de vanzare cumparare potrivit caruia la sfarsitul perioadei eu voi deveni proprietarul masinii. acum 2 ani cand am facut , am dus acte, tot ce tb si cererea a fost avizata pozitiv, drept pt care mi s/a incredintata masina. Acum, am fost invitat la firma sa mi se spuna ca firma intra in faliment drept pt care am de ales intre doua variante. 1. platesc integral masina (3500 euro), 2. imi fac alte acte, cerere de salariat etc si le depun la banca care este proprietara de drept a masinii ca sa imi fac un nou contract. Banca este proprietara, firma de leasing locator iar eu locatar. Nu pot insa sa imi fac prin banca deoarece in urma unor probleme in familie, am intarziat cu plata la o alta rata si am fost introdus in biroul de credit, plus ca situatia la servici nu imi permite sa imi fac alte rate. In cazul de fata ce iesire este. E legal sa mi se ia masina, cu toate ca eu am ratele la zi si nu am nicio datorie la ei? Eu am platit 2 ani, plus un avans de 1700 euro si in cazul de fata ar insemna sa pierd tot si sa raman si fara masina. Imi puteti spune ce este de facut? Va multumesc!
Buna ziua. Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare. Am primit o instiintare prin care mi s-a spus ca firma gold&platin iasi intra in insolventa si in conditiile astea contractele de leasing sunt preluate de firma finantatoare. Cei de la firma finantatoare m-au anuntat ca masina mea apare in baza lor de date ca avand datorii, si anume ultimile 3 rate de inchiriere neplatite cu toate ca eu am platit luna de luna si am si chitante prin care pot dovedi asta. Raspunsul celor de la gold &platin a fost ca daca nu platesc datoria de aprox 2000lei la care se adauga si suma de 200 de euro pt cesiune , masina imi va fi luata de firma finantatoare. Mai este cineva in situatia mea? Exista un cadru legal prin care imi pot lua masina chiar daca eu am fost de buna credinta si mi-am platit ratele la timp? multumesc
Buna ziua.
Si eu sunt in exact aceeasi situatie cu cei de la Gold&Platin.
Din cate am inteles ei au folosit acele 3 rate primite de la noi ca fond de salarii si alte chletuieli, bani care nu au ajuns la Credit Europe Leasing, proprietara de drept a masinii.
Tin sa mentionez ca in momentul in care am achizionat masina de la Gold & Platin, era singura reprezentanta Opel mai aproape de Focsani, la Bacau.
Cei de la Credit Europe Leasing mi-au sugerat sa dau in judecata firma Gold & Platin daca vreau sa-mi recuperez acei bani, altfel pe ei nu ii intereseaza.
Avand inca un an de plata la masina, mi s-au oferit optiunile de a achita masina sau de a achita in rate acea suma, ratele practic marindu-se de aproximativ 2 ori plus acea suma pentru cesiune (in cazul meu 500 euro) mentionata de doamna/domnisoara de mai sus.
As vrea sa stiu ce anume putem face pentru a pastra contractul original, pentru ca persoana de contact de la Credit Europe Leasing vrea ca el sa fie schimbat in varianta de mai sus sau sa recupereze masina.
imi puteti spune si mie va rog, daca ati mai rezolvat ceva cu masina? si noi suntem in aceeasi situatie cu diferenta ca n am fost contactati de nicio banca desi avem toate ratele platite la zi si contractul e practic incheiat; totusi, cei de la Gold@Platin nu ne dau nr de inmatriculare, ne tin de doua luni in asteptare pe motiv ca s in faliment si ca banca creditoare Tiriac are probleme de organizare. multumesc
Din pacate noi ne-am resemnat si am platit acea suma restanta . Am vorbit cu un avocat care ne-a zis ca putem da firma in judecata dar din pacate in astfel de cazuri procesele se taraganeaza si in tot acest timp firma finantatoare(bcr_leasing in cazul meu) poate sa-si recupereze bunul adica masina pe care noi o platim.Am platit acea suma de 2000lei , iar taxa de cesiune s-a redus la 2%din valoare sumei care mai e de plata la masina (260 lei in cazul meu), iar rata pe luna a scazut cu aprox 5 euro, adica in final se ajunge la aceleasi costuri.Dupa ce am platit acea suma de 2000 lei am semnat un contract cu cei de la gold&platin prin care se specifica cu nu mai au nici o pretentie baneasca de la noi si nici noi de la ei, adica nici macar nu mai putem sa-i dam in judecata.Sper sa gasiti o solutie mai buna decat cea pe care am luat-o noi, dar noi am considerat ca nu merita sa ne judecam cu niste nesimtiti pentru 2000 lei , probabil pe asta au mizat si ei.