Buna ziua!
Am o masina luata de la o firma din Iasi, cu care am incheiat un contract de inchiriere pe 36 luni dupa care devin proprietarul de drept al masinii. Am facut si un ante contract de vanzare cumparare potrivit caruia la sfarsitul perioadei eu voi deveni proprietarul masinii. acum 2 ani cand am facut , am dus acte, tot ce tb si cererea a fost avizata pozitiv, drept pt care mi s/a incredintata masina. Acum, am fost invitat la firma sa mi se spuna ca firma intra in faliment drept pt care am de ales intre doua variante. 1. platesc integral masina (3500 euro), 2. imi fac alte acte, cerere de salariat etc si le depun la banca care este proprietara de drept a masinii ca sa imi fac un nou contract. Banca este proprietara, firma de leasing locator iar eu locatar. Nu pot insa sa imi fac prin banca deoarece in urma unor probleme in familie, am intarziat cu plata la o alta rata si am fost introdus in biroul de credit, plus ca situatia la servici nu imi permite sa imi fac alte rate. In cazul de fata ce iesire este. E legal sa mi se ia masina, cu toate ca eu am ratele la zi si nu am nicio datorie la ei? Eu am platit 2 ani, plus un avans de 1700 euro si in cazul de fata ar insemna sa pierd tot si sa raman si fara masina. Imi puteti spune ce este de facut? Va multumesc!
si eu am finantare cu Unicredit care refuza sa inainteze actele desi am achitat intergral masina catre Gold&Platin Leasing. Cine mai e in situatia mea, rog sa ma contactati pentru a ne sfatui, eventual a deschide in comun o actiune in instanta. email: ionutz22bt@yahoo.ca
Buna ziua.Si eu sunt in aceeasi situatie din luna decembrie 2012.Ultima rata achitata in noiembrie si de atunci am asteptat sa primesc actele,pana am aflat ca firma e in insolventa si in sistemul prorietarului(unicredit) apar ca fiind dator din noiembrie 2011.Am intentat proces,dar de 5 luni tot recurs peste recurs.Dumneavostra cum ati rezolvat?