Am o problema cu firma de leasing. Pe scurt, am achizitionat in 2014 un autoturism pe persoana juridica, cu fideiusor, in leasing, de la Credit Europe Leasing. Initial, fideiusorul care imi era si partener de afaceri a folosit autoturismul, cu acordul meu. La un moment dat, a refuzat sa imi inapoieze masina si a platit cateva rate la aceasta masina. Dupa nenumarate plangeri si incercari de a prelua acea masina, am fost nevoit sa iau acea masina cu rampa deoarece fideiusorul, care folosea masina, refuza sa si plateasca iar cei de la leasing ma amenintau cu preluarea masinii.
Intr-un final, am reusit sa fac alte chei cu acordul celor de la Credit Europe. Acum, mai sunt 6 luni pana la expirarea contractului de leasing iar in acest contract este stipulat ca la finalul contractului, trecerea masinii de pe numele celor de la leasing pe numele firmei mele se va face doar cu acordul fideiusorului, acord pe care nu il voi primi niciodata.
De asemenea, am incercat sa discut cu cei de la Credit Europe pentru achitarea anticipata a acestui contract de leasing sau gasirea unei solutii dar m-am lovit de fiecare data de refuzul lor.
Daca ma puteti sfatui ce cai as putea alege pentru a nu ma vedea pus in situatia de a nu putea inmatricula masina la sfarsitul perioadei de leasing.
Buna dimineata,
este o chestiune inedita ceea ce reclamati dvs- fidejusorul este un garant, care este obligat sa plateasca in solidar cu dvs, in caz ca nu achitati ratele si ajungeti in procedura executarii silite- el nu are nicio problema cu transferul dreptului de propeitate dupa achitarea creditului; iar, in ceea ce priveste achitarea in avans , iar, e o problema acceptata in contractele de imptrumut, finantare, leasing
Parerea mea este ca ar trebui sa-i notificati prin intermdiul unui avocat, sa le aduceti la cunostinta intentiile dvs si sa le cereti lamuriri cu necesitatea acordului fidejusorului; apoi, in caz ca va rapsund nefavorabil sau nu va raspund, notificati OPC ul si promovati o actiune in instanta impotriva lor.