Va rog sa ma lamuriti intr-o problema arzatoare pentru mine.
Sunt trimis pentru cerceteri pentru inselaciune in executarea unui contract de leasing art.215 (3) Cod penal, in calitatea mea de administrator al firmei care era utilizatorul. Am cedat posesia autoturismului unei alte firme care dorea sa preia contractul de leasing fara a avea acordul proprietarului. Firma respectiva m-a inselat si nu a dorit sa inapoieze autoturismul. Am facut plangere penala pentru abuz de incredere si dupa 2 ani de cercetari procurorul decide ca singurul vinovat sunt eu si se autosesizeaza in privinta mea.
Intrebarea mea este daca pot fi acuzat de inselaciune pentru acest contract comercial de leasing intre doua firme.
procurorul a mers pe premisa ca a-ti cedat dr de folosinta fara acordul proprietarului in ideea in care v-ati fi insusit calitatea de proprietar si a-ti indus in eroare pers. careia ii cedati folosinta, banuiessc ca ideea dvs geniala era ca pers care o folosea sa plateasca si ratele in cfm cu leasingul. si probabil dupa ce a achitat cateva rate a-ti solicitat sa va restituie autoturismul........bun da sigur ca daca s-au inceput cercetarile nenea ala cu 30 de ani de scoala nu de aiurea va ancheteaza are el o declaratie ceva la dosar. e greu sa iti dai cu presupusul asa din cateva randuri,....trecnd peste asta da, neaparat avocat mers la procuror, ii propuneti orice dovezi credeti ca v-ar exonera de vina, martori si orice altceva aveti......
Masina s-a cedat cu contract ce prevedea cesionarea drepturilor rezultate din contractul de leasing, cu obligatia ca in termen de 60 zile sa se obtina acordul proprietarului. In caz contrar trebuia restituita masina. Dar nu am mai avut cui sa cer masina. Individul care s-a dat mare patron a disparut cu masina si nu a dorit sa o mai restituie.
Eu am partea mea de vina, dar de aici pana la inselaciune e cale lunga. Am facut cunoscut firmei de leasing ca este o firma interesata de preluarea leasingului. Firma a depus o cerere si actele contabile. Leasingul a conditionat transferul de plata unui avans de 15 %. Aici s-a produs ruptura. Firma ce dorea preluarea leasingului a cerut o perioada de 60 zile pentru a plati avansul si a prelua oficial leasingul, dar aconditionat aceasta de preluarea posesiei. Trebuie sa arat ca autoturismul era un autoturism de drive test care dupa 6 luni trebuia cedat din ratiuni financiare.
Dar cum se face ca procurorul scoate de sub urmarire persoana careia i-am cedat posesia si nu a mai dorit sa o inapoieze? Acum la doi de la eveniment nu se stie unde este autoturismul si nici nu se doreste de procuror.
Aflu intamplator ca aceeasi persoana procedeaza la fel cu o alta firma de unde se alege cu 3 autoturisme. Acelasi rezultat NUP.
Care este parerea dumneavoastra?