avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestru asigurtor pentru un autoturism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestru asigurtor pentru un autoturism

In cadrul cercetarilor pentru infractiunea de inselaciune pentru un autoturism apartinand unei firme cum se poate pune sechestru asigurator pentru acel autoturism? Cum se poate face ca faptuitorul sa nu mai poata circula cu acel autoturism?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 12:29, 28 Decembrie 2010
Cercetarea penala se face de catre politie, urmarirea penala de catre procuror, apoi dosarul poate fi trimis de catre procuror , prin rechizitoriu la instanta de judecata.
In cazurile penale, doar procurorul poate face propuneri si judecatorul poate dispune infiintarea sechestrului asigurator.
Cred ca ar trebui sa detaliati situatia,in sensul de a arata care este legatura autotursmului cu eventuala infractiune savarsita
sechestrul ar trebui sa fie pus de politie.
Firma X a avut luat in sistem leasing financiar de la firma Y un autoturism in valoare de aproximativ 50000 euro. Dupa 6 luni firma X doreste sa cedeze leasingul unei alte firme. Apare firma Z printr-un asa zis reprezentant. Acesta se foloseste de relatiile cu patronul firmei Z si semneaza si stampileaza in numele firmei un contract in care se obliga sa preia leasingul pentru autoturism in termen de 3 luni, timp in care se obliga sa plateasca ratele de leasing.In acest timp preia si folosinta autoturismului. Plateste o rata dupa care numai e de gasit. Firma X face plangere penala impotriva faptuitorului pentru abuz de incredere. Ulterior in cadrul cercetarilor de la politie, faptuitorul este acuzat si de inselaciune pentru faptul ca s-a dat drept director si a folosit stampila societatii Z.
Masina nu mai e de gasit. Faptuitorul se plimba bine-merci in libertate desi are un cazier impresionant. Firma X este foarte interesata de recuperarea autoturismului. Trec aproape 2 ani de zile timp in care dosarul este declinat pentru competenta teritoriala de 2 ori si ajunge in final la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Politia cerceteaza, procurorul nu ia nici o masura pentru ca ''este foarte ocupat cu alte dosare" si in felul acesta bunul nu poate fi recuperat. La cererea de sechestru asigurator asupra autoturismului facuta de firma X, procurorul o respinge cu motivarea ca "nu se stie daca autoturismul mai exista".
Ce mai poate face firma X?
Patronul nu a dorit sa faca ca Gigi B. pentru ca nu poate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Decembrie 2010
florindbro, utilizator
dosarul se afla in instanta. mai mult nu se poate face pe timpul cercetarii judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Cine are obligatia legala pentru a recupera un bun furat? florindbro florindbro In urma depunerii unei plangeri penale pentru inselaciune in ceea ce priveste un autoturism, cine are obligatia de a recupera acest bun de la ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)
Cum poti recupera bunul furat? florindbro florindbro Am o rugaminte mare la dumneavoastra. Cum poti cere organelor de urmarire penala, in calitate de parte vatamata, ca sa-ti fie recuperat in natura bunul pentru ... (vezi toată discuția)