In urma depunerii unei plangeri penale pentru inselaciune in ceea ce priveste un autoturism, cine are obligatia de a recupera acest bun de la inculpat?
Precizez ca inculpatul recunoaste ca a luat bunul si ca doreste sa-l inapoieze, dar de aproape doi ani nu o face. Politia demareaza cercetarile si se dispune si inceperea urmaririi penale pentru inselaciune.
Nu pot sa-mi dau seama cine are obligatia de a recupera acest autoturism pentru ca organele de cercetare penale se eschiveaza.
Poate stie sa-mi dea informatii cineva.
Este vorba despre numitul D.C.V ce a purtat si numele de R., cu domiciliul cunoscut in Bucuresti.
Autoturismul: [EDITAT], culoare negru, model 2008, a avut numarul de inmatriculare [EDITAT].
Inculpatul, D.C.V., s-a dat drept patronul societatii [EDITAT] din Bucuresti. Am incheiat un contract de preluare leasing pentru un autoturism [EDITAT]. Se obliga prin contract ca dupa trei luni sa preia oficial contractul de la firma de leasing si pana atunci i-am predat posesia. Trebuia sa plateasca si ratele. A platit o rata dupa care nu am mai dat de el. Ulterior am aflat ca nu este angajatul respectivei firme si ca nu este decat prieten cu patronul adevarat, N.S. In acel contract a folosit stampila si antetul societatii. A depus si o cerere de preluare leasing la firma de leasing. A depus si actele juridice si contabile ale societatii si firma de leasing m-a informat ca are bonitate.
Pe urma: teapa. Am facut plangere penala la Politia sectorului 6 Bucuresti. Dupa 4 luni Parchetul isi declina competenta teritoriala pentru Timisoara. Cei de la Timisoara isi declina si ei competenta teritoriala. Se ajunge la Parchetul de pe langa Inalta Curte. Cei de aici decid ca dosarul sa se intoarca la Timisoara. Aici in sfarsit se apuca de treaba(asa am crezut la inceput) tanarul procuror [EDITAT].
In martie se implinesc 2 ani. Nu am vazut nici masina, nici luarea vreunei masuri impotriva faptuitorilor.
Reluati aceiasi discutie si puneti aceiasi intrebare la care vi s-a raspuns in postari anterioare,dar mai ales reluati o intrebare al carei raspuns il cunoasteti.
Atunci,chiar v-am propus sa angajati eventual o firma de detectivi particulari care sa gaseasca autoturismul,iar dvs sa dati relatii cu privire la locatia acestuia celor in drept pentru a-l recupera.
Era una dintre solutii,megand pe aratarile dvs anterioare ca organele in drept nu isi fac datoria.
Pe de alta parte nimeni nu cunoaste continutul contractului dintre dvs si cel care pretindeti ca a sustras-o,nimeni nu cunoaste actele si lucrarile dosarului de urmarire penala,probel administrate in acesta.
@"xuser"
Pentru sesizarea unui executor judecatoresc trebuie un titlu executor,dar dvs nu cred ca stiti ce reprezinta acesta.
Solutia cu detectivii particulari nu e rea.
Dar eu stiu si unde este faptuitorul si ce a facut cu masina.
Si politia stie si probabil si procurorul de caz.
In 6 ianuarie 2011 dosarul a plecat de la Politie la Parchet cu propunerea pentru inceperea urmaririi penale pentru inselaciune, fals si uz de fals. Alte detalii din dosar nu cunosc pentru ca mereu mi s-a spus ca este secret.
Din discutiile anterioare nu am inteles cine are obligatia recuperarii bunului de care am fost deposedat prin inselaciune. Pun aceste intrebari pentru ca deja sunt disperat de ignoranta organelor de cercetare.
Pana la executor intr-adevar mai este mult...
Sunteti o persoana inteligenta care cunoaste acest raspuns,dar cred eu ca convine aceasta asteptare si discutiile fara sfarsit in loc sa intreprindeti ceva,daca aveti posibilitati si aceasta tocma pentru a dovedi astfel cum doriti incapcitatea organelor abilitate.
Credeti dvs ca daca repetati fara sfarsit numele acelor persoane oficiale,acestea sunt afectate cu ceva ?