avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine are obligatia legala pentru a recupera un bun ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine are obligatia legala pentru a recupera un bun furat?

In urma depunerii unei plangeri penale pentru inselaciune in ceea ce priveste un autoturism, cine are obligatia de a recupera acest bun de la inculpat?
Precizez ca inculpatul recunoaste ca a luat bunul si ca doreste sa-l inapoieze, dar de aproape doi ani nu o face. Politia demareaza cercetarile si se dispune si inceperea urmaririi penale pentru inselaciune.
Nu pot sa-mi dau seama cine are obligatia de a recupera acest autoturism pentru ca organele de cercetare penale se eschiveaza.
Poate stie sa-mi dea informatii cineva.
Este vorba despre numitul D.C.V ce a purtat si numele de R., cu domiciliul cunoscut in Bucuresti.
Autoturismul: [EDITAT], culoare negru, model 2008, a avut numarul de inmatriculare [EDITAT].
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:31, 21 Aprilie 2011
Spuneti la concret.
Ce actiuni ati intreprinde dumneavoastra?
Doresc sa va precizez ca, desi am un avocat ales in acest dosar, inca nu am gasit solutii. Tocmai de aceea apelez si la acest site.

Daca acele persoane ar avea bun simt ar trebui sa fie afectate...
V-am scris despre apelarea la un detectiv.
As face sesizari privind lentoarea cercettarilor la CSM -Sectia procurori,la IGPR si la alte organe abilitate sa ii impulsioneze pe cei care trebuie sa isi faca datoria.
As sesiza presa ,pentru a crea o presiune suplimentara.
Am apelat la absolut toate metodele descrise mai sus.
Inca nici un rezultat...
Ceva mai special ar trebui!
Dar nu stiu ce?
Exclud din start variantele ilegale!
Ce spuneti de aceasta varianta:
[ link extern ]
?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
florindbro, utilizator
r.gabi a scris:

V-am scris despre apelarea la un detectiv.
As face sesizari privind lentoarea cercettarilor la CSM -Sectia procurori,la IGPR si la alte organe abilitate sa ii impulsioneze pe cei care trebuie sa isi faca datoria.
As sesiza presa ,pentru a crea o presiune suplimentara.

Actiunea la CSM s-a incheiat cu un raspuns sec ca procurorul isi face treaba bine.
Astazi primesc si lovitura: pentru inculpat se da NUP si se cere formarea unui nou dosar cu partea vatamata in rol de invinuit.
Chiar la asa ceva nu ma asteptam... Altii imi spun ca sunt naiv...
Sunt acuzat de acelasi procuror in baza art.215 al (3), iar inculpatul este scos de sub urmarire pentru inselaciune, abuz de incredere, fals si uz de fals din cauza lipsei elementului material al infractiunii(eu am depus plangerea pentru abuz de incredeere, organul de cercetare penala a incadrat fapta la inselaciune si altii au depus plangere pentru fals si uz de fals).
Acum ce e de facut?
Sa te aperi, nu?
Ca doar procurorul nu poate fi acuzat de abuz in serviciu pentru solutia data.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
florindbro, utilizator
Deocamdata in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei procurorului , trebuie sa formulati plangere impotriva acesteia la procurorul ierarhic superior al acestuia , iar daca raspunsul de la acesta nu va parvine , in alte 20 de zile sa formulati plangere si la instanta de judecata.
Continuati sa sesizati in continuare toate publicatiile , tocmai uzitatnd de cele aratate de postul de televiziune mentionat.
Incercati in limita posibilitatilor , ca impreuna cu un avocat istet , sa convocati intr-un spatiu o conferinta de presa , la care invocati ziaristi de la toate cotidienele .
Puneti-le la dispozitie seturi cu actele de care dispuneti si cu cele aratate la postul tv mentionat.
Incercati sa mergeti in audienta la Procurorul Generala al Romaniei cu un memoriu.
Daca se va da curs unei plangeri penale impotriva dvs , trebuie sa va aparati
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurtor pentru un autoturism florindbro florindbro In cadrul cercetarilor pentru infractiunea de inselaciune pentru un autoturism apartinand unei firme cum se poate pune sechestru asigurator pentru acel ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)