Am o rugaminte mare la dumneavoastra.
Cum poti cere organelor de urmarire penala, in calitate de parte vatamata, ca sa-ti fie recuperat in natura bunul pentru care ai fost inselat. Este vorba de un autoturism. Nu-l putem numi furat pentru ca fost cedat cu contract care nu a fost respectat. Este vorba de un contract de cesiune leasing, in care faptuitorul se obliga sa preia leasingul in termen de 3 luni si la care s-a cedat posesia in momentul semnarii contractului, fara acordul firmei de leasing.
Procurorul nu face nimic pentru recuperarea autoturismului. Am facut doua cereri de sechestru asigurator pentru autoturismul in cauza: la prima a raspuns ca nu poate institui sechestru pentru ca nu stie daca bunul mai exista fizic si a doua a respins-o pentru ca bunul este al societatii de leasing si nu al inculpatului.
Au trecut 2 ani de la depunerea plangerii penale...si dosarul este inca in faza de cercetare penala si s-a inceput urmarirea pe
pentru ce infractiune este cercetat?
Presupun ca obligatia de plata nu a fost respectata de catre cesionar.
Din punctul meu de vedere trebuia sa va adresati instantei civile solicitand rezilierea contractului si punerea in situatia anterioara. Inca puteti face asta. Atentie, mai aveti un an la dispozitie, altfel dreptul se prescrie.
Mergeti la un avocat cu actele.
Inselaciune.
Aveti dreptate cu obligatia de plata.
Am deschis si proces civil dar s-a suspendat. banuiti de ce.
Am mers la avocat dar nu am rezolvat nimic.
Mda....e mai lesne pentru instanta sa suspende...desi nu era obligata sa faca asta.
Mergeti la Parchet, intrebati cum se deruleaza dosarul. Vorbiti cu procurorul sa grabeasca lucrurile.....
Aveti posibilitatea, in conditiile art.275 si urm.c.pr.pen. sa formulati plangere impotriva solutiei procurorului.
Daca mai sunteti in termen exercitati acest drept.