Acum un an de zile am avut un accident auto. Ma deplasam pe o alee (aleea fiind drum public conform actului de la primarie) iar in momentul cand am ajuns intr-o intersectie cu gandul de a vira stanga dupa ce in prealabil m-am asigurat din dreapta am fost lovit de catre un alt autoturism. Mentionez ca atat pe aleea pe acer ma deplasam cat si pe stard pe care se deplasa celalat nu existau semne rutiere si ncii marcaj stradal. Din accident a rezultat vatamarea corporala gravei a pasagerului din autoturismul celalalt. Politistul venit la fata locului mi-a luat permisul pe motiv ca nu am dat prioritate celuilalt desi mentionez ca pe cele 2 cai nu exista niciun semn rutier. Acum , la mai bine de un an de la accident a fost efectuata expertiza tehncia accidentului iar expertul prinmcipal si cu cel consilier al meu mi-au dat dreptate mie iar cel consilier al celuilalt i-a dat dreptate lui(logic nu???1!!!, doar este al lui). Intrebarea mea este: pot sa fac ceva sa imi recuperez permisul inapoi deaorece celalalt a solicitat o noua expertiza la INEC si asta ar dura cam 1 an minim. Inca ceva: nu inteleg de ce organul de cercetare penala este de acord cu o noua expertiza desi cel principal si cel consilier mi-au dat dreptatae 100%.
In privinta unei noi expertize aceasta a fost admisa deoarece procurorul,conform art. 67 c.pr.pen.le-a considerat utile si concludente cauzei,ele contribuind in baza art.62 la aflarea adevarului.
Pe de alta parte probabil ca exista situatii sau probleme tehnice care nu au fost lamurite in totalitatea lor de catre expertiza deja efectuata .
Interesant ar fi de aflat daca partea nemultumita ,inainte de a solicita o noua expertiza a formulat obiectiuni la raportul de expertiza efectuat.
Dvs,aveti posibilitatea ca in baza art.275 si urm.c.pr.pen sa formulati plangere impotriva ordonantei procurorului la procurorul ierarhic superior al acestuia in termen de 20 zile si apoi daca acesta nu va raspunde in urmatoarele 20 de zile sa va adresati cu plangerea direct instantei de judecata