avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala dupa recuperarea masinii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala dupa recuperarea masinii

Buna ziua,

Am o problema cu un fost colaborator, in 2014 am avut o firma pe care am facut un leasing la un autoturism (firma colaboratorului fiind fideiusor), pe care i l-am dat sa il foloseasca atat timp cat colaboramm eu avand alta masina de care sa ma folosesc. In acest timp el a platit si cateva rate la leasing.
Dupa incetarea colaborarii, deoarece firma a incetat activitatea, i-am cerut returnarea masinii, el refuzand sa faca acest lucru.
Dupa mai multe discutii inclusiv cu cei de la leasing si o plangere la politie (in care mi s-a spus ca daca el foloseste masina, este dreptul lui - desi eu eram utilizatorul in acte!) am decis sa ridic masina cu rampa.
Dupa acest episod mi-a facut o plangere penala in care ma acuza de furt (al propriei masini) si inselaciune, pretinzand ca i-am promis cedarea leasingului catre firma lui si nu m-am tinut de cuvant, desi el e cel care a refuzat sa furnizeze actele cerute de leasing pentru cedarea acestuia, ba mai mult, mi-a dat sa semnez un contract in care eu ramaneam cu responsabilitatea iar el cu dreptul de a folosi masina - contract pe care nu l-am semnat.
Intre timp, am achitat leasingul iar masina e inmatriculata pe numele meu.
In concluzie, acum dupa mai bine de 3 ani, plangerea penala este in atentia Politiei Furturi Auto care cerceteaza cauza.

Daca se poate sa ma ajutati cu o parere, ce as risca daca se ajunge la un proces penal in acest caz.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Litigiu cu firma de leasing Nicu1989 Nicu1989 Buna ziua, Am o problema cu firma de leasing. Pe scurt, am achizitionat in 2014 un autoturism pe persoana juridica, cu fideiusor, in leasing, de la Credit ... (vezi toată discuția)
Inselaciune firma leasing elena-10 elena-10 Buna ziua, doresc putin ajutor in a alege temeiul legal pentru a formula o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei firme de leasing. Am fost pacalita ... (vezi toată discuția)
Partaj sau nu???????? alinatan alinatan Buna seara, Numele meu este Alina. Anul trecut m-am casatorit si acum 2 saptamani am mers cu sotul meu,de comun acord, la starea civila pt a divorta. Ni s-a ... (vezi toată discuția)