avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune firma leasing
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune firma leasing

Buna ziua, doresc putin ajutor in a alege temeiul legal pentru a formula o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei firme de leasing. Am fost pacalita sa predau de buna voie o masina la care am platit 25000 euro, urmand sa fie transferata (novatie-zic ei), catre cel care a dorit sa-mi preia leasingul. Dupa ce s-au vazut cu masina, cei de la leasing au mai adaugat de plata inca 5000 lei, fara sa-mi argumenteze in vreun fel ce reprezinta aceasta suma. Mentionez ca mi s-a garantat ca cel care prelua masina nu platea un ban in plus ci numai debitul ramas. Am ca dovada desfasuratorul la zi pe care l-am primit saptamana trecuta, inainte sa predau masina.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 16:03, 21 Octombrie 2012
Novatia asa cum prevede codul civil, presupune stingerea datoriei vechiului debitor, descarcat de creditor si indatorarea unuia nou...evident cel ce v-a preluat leasingul. Puteti depune plangere pentru inselaciune, art. 215 cod penal, dar ma tem ca va vor trimite tot in civil asa ca in paralel deschideti o actiune in pretentii, sa nu pierdeti timp.
Probabil ca cei 5000 ron sunt diverse comisioane si chaltuieli de inchidere contract de leasing prevazute in contractul dvs..Desfasuratorul nu prea are valoare, e o dovada a faptul ca v-ati achitat facturile la zi, dar mai aveti taxe si alte cheltuieli prevazute in contract, pe care sigur nu le-ati vazut.Mai mult, de la data emiterii ultimei facturi si pana la data predarii bunului cu siguranta au mai trecut ceva zile, pentru care ei au facturat. Mai e asigurarea bunului, care poate avea clauza de penalitate in caz de reziliere anticipata, sigur nu au transferat si asigurarea pe numele noului utilizator, ci prefera un nou contract, doar asiguratorul e vreo firma capusa a sociatatii de leasing.

Daca v-au emis factura pe suma de mai sus, refuzati-o la plata printr-o notificare scrisa cu confirmare de primire, la care atasati factura in original.Pastrati doar o copie, va foloseste intr-un proces impotriva lor oricare ar fi obiectul acestuia.

Sper ca v-am folosit cu ceva..
Trebuia sa luati urgent legatura cu un avocat si sa va aparati.
Nici acum nu este timpul pierdut dar nu veti mai folosi autoturismul un timp indelungat daca aveti dreptate in instanta.
Robert_12 a scris:

"dar nu veti mai folosi autoturismul un timp indelungat daca aveti dreptate in instanta."

D-le avocat, autoturismul l-a predat deja...nu mai are ce sa foloseasca....iar excrocii i-au facturat pesemne alte cheltuieli cu inchiderea contractului de leasing.

Si mie mi-au reziliat contractele si am incerecat o cesiune, in schimb mi-au ridicat prin talharie una din masini, pe a doua o tin parcata de mai bine de 2 ani, firma mea e in procedura de insolventa si desi s-au inscris la masa credala au cerut pe cale separata executarea silita. Le-am suspendat executarea si acum ma judec pe contestatia la executare.

Ma refeream la situatia ca nu va folosi autoturismul pana cand nu va obtine castig de cauza in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)
Executari silte sebycopilu sebycopilu Buna seara. Va rog sa imi mai raspundeti la o intrebare: am un dosar pe rol la o firma de executari silite pentru un credit pe care nu l-am mai putut plati. in ... (vezi toată discuția)
Help!!!!!!! Alina Tabara Alina Tabara am intalnit urmatoarea situatie: avem un debitor care are o masina in leasing, seful meu vrea un ctr. de prestari servicii transport/ contract de ... (vezi toată discuția)