avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment firma leasing
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment firma leasing

Buna ziua!
Am o masina luata de la o firma din Iasi, cu care am incheiat un contract de inchiriere pe 36 luni dupa care devin proprietarul de drept al masinii. Am facut si un ante contract de vanzare cumparare potrivit caruia la sfarsitul perioadei eu voi deveni proprietarul masinii. acum 2 ani cand am facut , am dus acte, tot ce tb si cererea a fost avizata pozitiv, drept pt care mi s/a incredintata masina. Acum, am fost invitat la firma sa mi se spuna ca firma intra in faliment drept pt care am de ales intre doua variante. 1. platesc integral masina (3500 euro), 2. imi fac alte acte, cerere de salariat etc si le depun la banca care este proprietara de drept a masinii ca sa imi fac un nou contract. Banca este proprietara, firma de leasing locator iar eu locatar. Nu pot insa sa imi fac prin banca deoarece in urma unor probleme in familie, am intarziat cu plata la o alta rata si am fost introdus in biroul de credit, plus ca situatia la servici nu imi permite sa imi fac alte rate. In cazul de fata ce iesire este. E legal sa mi se ia masina, cu toate ca eu am ratele la zi si nu am nicio datorie la ei? Eu am platit 2 ani, plus un avans de 1700 euro si in cazul de fata ar insemna sa pierd tot si sa raman si fara masina. Imi puteti spune ce este de facut? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ibyi , utilizator 07:19, 11 August 2018
nu stiu nici macar cum pot afla cate rate n a platit Gold@platin la banca; ptr ca unicreditul imi raspunde ca au contract de confidentialitate cu ei; nu ctiu cum pot afla adevarul
cand ati dat ultimii bani ati fost cu un avocat de fata? contractul prin care nu mai emiteti pretentii banesti si viceversa, l ati semnat in prezenta unui avocat dus de dvs?stiu ca s multe intrebari si mi cer scuze dar nu gasesc o iesire;
Masina este in leasing , este tot a firmei finantatoare adica a bcr-ului leasing si noi mai avem de platit inca 2 ani , singura modificare este ca a disparut un intermediar intre finantator si utilizator, am semnat un nou contract de leasing cu bcr_leasing , lucrurile stau la fel ca inainte doar ca acum platim direct firmei finantatoare, prin urmare nu am avut probleme cu numerele pt ca masina nu este a noastra.In ceea ce priveste avocatul, noi doar am vb cu unul, am cerut o parere avizata, nu am semnat actul in prezenta lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
eu_florina, utilizator
Buna ziua!
Daca ar fi doar Gold Platin niste hoti ar mai fio ce-ar mai fi, dar, si Credit Europe -cica banca finantatoare este la fel. Ei sunt intelesi si din hotii traiesc chiar bine mersi precum criminalii cu satisfactie maxima.
G.P. a trimis acea "nota informativa" catre noi cu specificatia ca doar contul de virare a ratel.or se va schimba si contractul va fi preluat identic de banca finantatoare.
Sa fii om de buna credinta in ziua de azi si cu asemenea specimene.
Deci nu avem ce face , trebui#-o
Buna ziua!
Parintii mei au aceeasi problema cu Gold and Platin.Au platit 2 ani la masina(niciodata in intatrziere ,plata la zi) ,iar acum odata cu insolventa li se cere de catre BCR Leasing un venit de minimum 21 milioane pe luna pentru incheierea noului contract,ai mei parinti fiind pensionari nu au acest venit.O alta varianta ar fi sa achite masina(4000 euro ramasi) bani pe care evident ca nu ii au si imprumut in banca nu pot face tot din cauza venitului mic.Poate imi poate da cineva o idee... ce pot face parintii mei ca sa nu piarda masina si sa continuie cu plata ratelor ca inainte....
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj, autoturism in leasing gixee gixee buna ziua, va supun atentiei situatia mea. In timpul casatoriei am achizitionat un autoturism prin contactarea unui contract de leasing, respectiv in anul ... (vezi toată discuția)
Predare lesing-nu mai am bani de rate George Gabriel George Gabriel Buna ziua , va rog urgent un sfat . Am preluat o masina pe firma si nu imi mai permit sa platesc ratele au inceput sa fie din ce in ce mai greoaie , sunt ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu firma de leasing Nicu1989 Nicu1989 Buna ziua, Am o problema cu firma de leasing. Pe scurt, am achizitionat in 2014 un autoturism pe persoana juridica, cu fideiusor, in leasing, de la Credit ... (vezi toată discuția)