Salutare tuturor celor care scriu pe acest forum si multe multumiri celor care raspund.
Daca se poate as dori cateva sfaturi intr-o problema.
Intr-o dimineata am avut un mic accident in parcare (din vina mea) si m-am dus la politie cu celalalt sofer. Pe drum, intr-o intersectie, o alta masina m-a atins, din vina soferului ei, si mi-a zgariat putin bara din spate. Furios pe acest sofer (sa-i spunem X), si suparat din cauza primului accident, am coborat si i-am spus cateva cuvinte lui X. Peste vreo saptamana am fost chemat la politie unde era o plangere impotriva mea facuta de catre X. Am dat o declaratie in care mi-am recunoscut vina de a-l insulta pe X, mi-am cerut scuze in scris si am pus acea izbucnire pe seama nervozitatii acumulate in acea dimineata.
Mai tarziu am primit o citatie in care sunt chemat in calitate de inculpat, in proces cu X, in calitate de parte vatamata pentru Fond - insulta (atr. 205 C.p.).
Am luat legatura cu X si mi-am cerut inca o data scuze pentru intamplare, cerandu-i sa ne impacam. Acesta mi-a spus ca vrea ca in instanta sa-mi ceara daune morale de 50 milioane lei vechi iar, daca sunt dispus sa-i dau aceasta suma, isi retrage plangerea si, astfel, eu scap de amenda penala. Chestia asta m-a cam lasat mut si i-am spus ca ma gandesc si il sun.
Intrebare 1: Exista sanse ca judecatorul sa fie de acord cu aceste daune?
Intrebare 2: Daca noul cod penal intra in vigoare la 1 septembrie 2006, eu voi fi judecat dupa noile prevederi (eu fiind chemat dupa 1 sept. 2006)?
Intrebare 3: Cat de mult este influentata decizia finala de faptul ca X este procuror?