avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate v3ry900d

Activitate v3ry900d

Salutare tuturor celor care scriu pe acest forum si multe multumiri celor care raspund.
Daca se poate as dori cateva sfaturi intr-o problema.
Intr-o dimineata am avut un mic accident in parcare (din vina mea) si m-am dus la politie cu celalalt sofer. Pe drum, intr-o intersectie, o alta masina m-a atins, din vina soferului ei, si mi-a zgariat putin bara din spate. Furios pe acest sofer (sa-i spunem X), si suparat din cauza primului accident, am coborat si i-am spus cateva cuvinte lui X. Peste vreo saptamana am fost chemat la politie unde era o plangere impotriva mea facuta de catre X. Am dat o declaratie in care mi-am recunoscut vina de a-l insulta pe X, mi-am cerut scuze in scris si am pus acea izbucnire pe seama nervozitatii acumulate in acea dimineata.
Mai tarziu am primit o citatie in care sunt chemat in calitate de inculpat, in proces cu X, in calitate de parte vatamata pentru Fond - insulta (atr. 205 C.p.).
Am luat legatura cu X si mi-am cerut inca o data scuze pentru intamplare, cerandu-i sa ne impacam. Acesta mi-a spus ca vrea ca in instanta sa-mi ceara daune morale de 50 milioane lei vechi iar, daca sunt dispus sa-i dau aceasta suma, isi retrage plangerea si, astfel, eu scap de amenda penala. Chestia asta m-a cam lasat mut si i-am spus ca ma gandesc si il sun.
Intrebare 1: Exista sanse ca judecatorul sa fie de acord cu aceste daune?
Intrebare 2: Daca noul cod penal intra in vigoare la 1 septembrie 2006, eu voi fi judecat dupa noile prevederi (eu fiind chemat dupa 1 sept. 2006)?
Intrebare 3: Cat de mult este influentata decizia finala de faptul ca X este procuror?