avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor - insulta (art 205 C.p.)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor - insulta (art 205 C.p.)

Salutare tuturor celor care scriu pe acest forum si multe multumiri celor care raspund.
Daca se poate as dori cateva sfaturi intr-o problema.
Intr-o dimineata am avut un mic accident in parcare (din vina mea) si m-am dus la politie cu celalalt sofer. Pe drum, intr-o intersectie, o alta masina m-a atins, din vina soferului ei, si mi-a zgariat putin bara din spate. Furios pe acest sofer (sa-i spunem X), si suparat din cauza primului accident, am coborat si i-am spus cateva cuvinte lui X. Peste vreo saptamana am fost chemat la politie unde era o plangere impotriva mea facuta de catre X. Am dat o declaratie in care mi-am recunoscut vina de a-l insulta pe X, mi-am cerut scuze in scris si am pus acea izbucnire pe seama nervozitatii acumulate in acea dimineata.
Mai tarziu am primit o citatie in care sunt chemat in calitate de inculpat, in proces cu X, in calitate de parte vatamata pentru Fond - insulta (atr. 205 C.p.).
Am luat legatura cu X si mi-am cerut inca o data scuze pentru intamplare, cerandu-i sa ne impacam. Acesta mi-a spus ca vrea ca in instanta sa-mi ceara daune morale de 50 milioane lei vechi iar, daca sunt dispus sa-i dau aceasta suma, isi retrage plangerea si, astfel, eu scap de amenda penala. Chestia asta m-a cam lasat mut si i-am spus ca ma gandesc si il sun.
Intrebare 1: Exista sanse ca judecatorul sa fie de acord cu aceste daune?
Intrebare 2: Daca noul cod penal intra in vigoare la 1 septembrie 2006, eu voi fi judecat dupa noile prevederi (eu fiind chemat dupa 1 sept. 2006)?
Intrebare 3: Cat de mult este influentata decizia finala de faptul ca X este procuror?
Cel mai recent răspuns: ralu26 , utilizator 13:36, 16 Iulie 2006

Intrebare 1: Exista sanse ca judecatorul sa fie de acord cu aceste daune?

Raspuns: Foarte mari. Poate insa sa acorde daune mai mici. individul fiind procuror ...

Intrebare 2: Daca noul cod penal intra in vigoare la 1 septembrie 2006, eu voi fi judecat dupa noile prevederi (eu fiind chemat dupa 1 sept. 2006)?

R: "legea prevede numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile."
Dupa legea in vigoare la data comiterii faptei.

Intrebare 3: Cat de mult este influentata decizia finala de faptul ca X este procuror?

Raspuns: Foarte mult. Insa chiar daca nu ar fi fost, dvs. ati recunoscut la politie si ati consemnat in declaratie. Cred ca procurorul s a mirat si el de ce a dat sa vada.
Intrebare 2: dupa legea penala mai favorabila!

Intrebare 2: dupa legea penala mai favorabila!

multumesc pt corectare. data viitoare am sa fiu mai atent.;)
sunt cam mari daunele morale de 50 mil pt insulta.
Ar putea sa se retina lipsa de pericol social al faptei si sa ti se aplice o amenda administrativa, conform art. 91 lit. c Cod penal.
insulta nu mai este pedepsita de legea penala.

Alte discuții în legătură

Daune morale ptr calomnie si insulte demir_crina demir_crina cum pot sa cer daune morale ? in baza carui articol de lege? ptr calomnie si insulte? (vezi toată discuția)
Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
Sunt insultata de o vecina alcoolica ContSters216620 ContSters216620 De 4 luni de zile ma confrunt cu o problema destul de deranjata ptr mine .Am o vecina pe aceeasi strada cu mine care ma insulta aproape in fiecare zi de ... (vezi toată discuția)