avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune morale ptr calomnie si insulte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune morale ptr calomnie si insulte

cum pot sa cer daune morale ? in baza carui articol de lege? ptr calomnie si insulte?
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 14:24, 4 Octombrie 2012
Normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 din Codul penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin Decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt in vigoare
Intrebarea era totusi...in baza carui text legal poate sa ceara daune morale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)