avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate sunt insultata de o vecina alcoolica
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

sunt insultata de o vecina alcoolica

De 4 luni de zile ma confrunt cu o problema destul de deranjata ptr mine .Am o vecina pe aceeasi strada cu mine care ma insulta aproape in fiecare zi de geaba,ma dracuie din curte ma face cum ii vine la gura.vreau sa stiu daca pot sai dau in judecata sa imi plateasca daune morale,vreau sa le inchid gura de finitiv.Cum sa procedez?si ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 00:49, 24 Iulie 2011
Instanţa Supremă a statuat că normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse în art. 205 şi art. 206 din Codul penal, precum şi prevederile art. 207 Cod penal privind proba verităţii, abrogate prin dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispoziţii declarate neconstituţionale prin decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curţii Constituţionale, nu sunt în vigoare.
Prin urmare la acest moment ramane doar varianta actiunii civile.

Sau puteti depune plangere la politie,solicitand sanctionarea contraventionala a respectivei,potrivit L.61/1991 republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)